NOUTĂȚI

Părinții sunt încurajați să-și transfere copiii în școlile cu mai mulți elevi. Guvernul va asigura o alocație lunară

Compus de Redacția STAR

Fiecare elev care va fi transferat dintr-o școală cu mai puțin de 50 de copii într-o instituție publică de învățământ primar sau secundar mai mare va beneficia de o alocație lunară, în valoare de o mie de lei, timp de doi ani. Guvernul a aprobat, miercuri, 17 iulie, un regulament în acest sens.

,,Decide fiecare părinte pentru sine dacă dorește sau nu să-și transfere copilul la altă instituție de învățământ. Nu facem nimic altceva decât să oferim posibilitatea acestui lucru. Punem la dispoziție și mijloacele de transport”, a spus Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării.

Responsabilii de la MEC precizează că alocația va fi oferită la solicitarea părinților sau a reprezentanților legali, în baza unei cereri depuse la instituția la care a fost transferat elevul. Banii se vor acorda începând cu luna septembrie 2024.
Ministerul Educației și Cercetării preconizează că, pentru implementarea acestei prevederi, în perioada septembrie-noiembrie, se vor cheltui trei milioane de lei.
În prezent, în țara noastră sunt 102 instituții de învățământ primar și secundar general, cu un număr de elevi de până la 50.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu