NOUTĂȚI

Programul Prima Casă Plus a fost aprobat de Guvern. A fost majorat plafonului de creditare până la 2,5 mil de lei

Compus de Redacția STAR

Programul Prima Casă Plus propus de șefa statului, Maia Sandu, a fost aprobat, miercuri de către cabinetul de miniștri. Datorită modificărilor legislative oamenii care vor beneficia de acest program vor putea achita creditul timp de 30 de ani și nu 25 de ani cum prevedea programul anterior. Autoritățile anunță și majorarea plafonului de creditare până la 2,5 milioane de lei.

,,Se propune ca majorarea valorii maxime a locuințelor procurate prin Programul Prima Casă Plus să crească de la un milion de lei până la 2,5 milioane de lei. Perioada maximă a creditului se majorează de la 25 de ani la 30 de ani pentru că persoanele cu venituri mai mici să poată lua împrumuturi mai accesibile. Se actualizează și se crește rata de eligibilitate, astfel încât să fie eligibili persoane cu venituri înregistrate în Republica Moldova, inclusiv liber profesioniști, avocați, mediatori”, a spus Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Noile modificările mai prevăd că cei care sunt deja beneficiari ai programului vor putea să-și schimbe banca creditoare și să negocieze condiții mai avantajoase. Iar, persoanele care au o locuință de până la 50 de metri pătrați vor putea participa repetat la program, pentru a cumpăra o locuință mai mare.

Documentul urmează să fie transmis în Parlament pentru adoptare.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu