NOUTĂȚI

Sandu afirmă că Guvernul trebuie să întreprindă acțiuni pentru prevenire, în contextul omorului cetățeanului turc

Compus de Redacția STAR

Președintele Maia Sandu afirmă că omorul în plină zi a cetățeanului turc anunțat în căutare internațională ,,este un caz foarte grav”, subliniind că Guvernul trebuie să întreprindă acțiuni pentru prevenirea cazurilor de acest fel în contextul în care acesta s-a aflat în țara noastră deși Marea Britanie a solicitat de patru ori extrădarea lui.

,,Este un caz foarte grav și ați văzut deja că prim-ministrul deja a anunțat că va veni cu modificări la cadrul legal, dar dincolo de asta există deja o comisie care investighează cazul, o să vedem care este rezultatul acestei anchete și după ce o să vedem rezultatele, evident că Guvernul trebuie să întreprindă toate măsurile ca asemenea acțiuni să nu se mai repete”.

Responsabili de la Ministerul Afacerilor Interne au anunțat marți că la Inspectoratul General pentru Migrație a fost inițiată o anchetă de serviciu în cazul funcționarilor responsabili de documentarea cetățeanului turc care a solicitat azil politic în Moldova.

,,Ancheta de serviciu este întreprinsă de către Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) la ordinul ministrului Afacerilor Interne și are drept scop investigarea procedurilor legale aplicate de funcționari”.

Au subliniat reprezentanții MAI. Anunțul privind inițierea anchetei vine la o zi după solicitarea membrilor Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, dar și cei din comisia juridică, numiri și imunități. În data de 10 iulie, cetățeanul turc în vârstă de 41 de ani a fost împușcat mortal pe o terasă din sectorul Râșcani al Capitalei de un individ care se deplasa pe o bicicletă electrică, iar ulterior a dispărut fără urmă.

Doi complici au fost încătușați, însă atacatorul este încă în libertate, iar conducerea MAI admite că el a reușit să fugă din țară. Bărbatul împușcat era căutat prin intermediul Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, unde a fost condamnat la 21 de ani de detenție pentru infracțiuni grave, cum ar fi deținerea armelor de foc și muniții, trafic de droguri și conducerea unei organizații criminale.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu