NOUTĂȚI

Maşini de patrulare şi camere de corp, donate poliţiei în cadrul unui proiect finanțat de UE

Compus de Redacția STAR

Patruzeci de automobile de patrulare și o sută de camere video portabile pentru corp vor fi distribuite Inspectoratelor de Poliție din mai multe localități din țară. Donația, în valoare de 710 mii de euro, a fost oferită de Uniunea Europeană.

,,Suntem convinşi că această iniţiativă va avea un impact semnificativ asupra comunităţii noastre şi va contribui la crearea unui mediu sigur”, a declarat Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne.

Donația face parte dintr-un proiect de 15 milioane de euro, finanțat de Uniunea Europeană.

,,Acestea vor merge, în mare parte pentru serviciile de investigaţie, unde cu regret, de-a lungul anilor nu am avut cumva o ajustare sau o dotare pentru aceste servicii. Body camerele vor merge către serviciile de patrulare în teritoriu, pentru a minimaliza anumite riscuri și atunci când intrăm în contact cu cetățenii să avem o garanție a comunicării”, a spus Viorel Cernăuțeanu, șeful IGP.

La evenimentul de oferire a donației a fost prezent și comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhely, care a remarcat că acest sprijin va răspunde nevoilor acute exprimate de autoritățile naționale în contextul situațiilor de urgență,

,,Uniunea Europeană continuă să sprijine Moldova. Această asistenţă va contribui la creșterea capacităţii de securitate, va îmbunătăţi mobilitatea forţelor poliţiei, pentru a avea o societate mai sigură în Moldova”.

Donația a fost făcută în cadrul proiectului „Sprijin pentru protecția, tranzitul, întoarcerea voluntară și informată și reintegrarea cetățenilor Parteneriatului Estic și a resortisanților țărilor terțe afectați de conflictul din Ucraina”

Anterior, de sprijinul Uniunii Europene au mai beneficiat angajații mai multor structuri de drept, precum Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Migrație, dar și Serviciul Vamal.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu