NOUTĂȚI

Aproape 80 de balene au murit pe o plajă din nord-estul Scoției. Este cel mai grav incident de acest fel din ultimele decenii

Compus de Redacția STAR

Aproape 80 de balene au murit, după ce au eșuat pe o plajă din Scoția. În ciuda eforturilor de a le salva, 12 dintre ele, veterinarii marini au decis în final eutanasierea acestora. Autoritățile au fost nevoite să facă apel la locuitori să evite zona în timp ce se efectuau autopsiile. Este considerat cel mai grav episod de eșuare în masă a balenelor înregistrat în ultimele decenii în Marea Britanie.

Nu se știe cu exactitate ce a declanșat incidentul, dar unii experți consideră că este probabil ca unul dintre membrii grupului de balene să se fi rătăcit sau să fi fost surprins de mare, iar celelalte animale l-ar fi urmat.

Cel mai grav incident de acest fel din Marea Britanie s-a produs în 1927, când 126 de balene-pilot au murit în regiunea scoțiană „Highlands”. În urmă cu aproape un an, un incident similar cu balene s-a produ pe Lewis, o altă insulă scoțiană situată la vest de continent, când cel puțin 55 de balene au murit sau au fost eutanasiate.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu