NOUTĂȚI

Universitatea Slavonă, care nu a putut obține acreditările necesare la nicio specialitate, a ajuns în vizorul CNA

Compus de Redacția STAR

Universitatea Slavonă, care nu a putut obține acreditările necesare la nicio specialitate și a fost lipsită de licență, a ajuns în vizorul CNA. Ministrul Educației, Dan Perciune a spus că instituția de învățământ își va sista activitatea, iar studenții vor fi transferați la alte universității din țară, nu înainte de a susține examene.

,,Cazul Universității Slavone am avut situații mai puțin plăcute cu înmatricularea la specialitățile care nu aveau acreditare. Noi am transmis materialele și la CNA și suntem într-un plin proces de clarificarea activității acestei universități. Cred că trei sau patru luni în urmă noi am fost într-o vizită de verificare. S-a constatat că deși nu aveau dreptul să înmatriculeze studenți, au făcut-o. Cu alte cuvinte au încasat bani de la studenți știind că nu au dreptul să elibereze ulterior diplome și urmează CNA să califice aceste fapte”.

Ofițerul de presă al CNA, Ina Voloșciuc a spus pentru ONE TV că în prezent cazul se investighează.

Ministrul educației a mai precizat că studenți care își fac studiile la Universitatea Slavonă vor fi transferați la alte instituții de învățământ nu înainte de a fi testați.

,,Se fac comisii externe de recepționare a examenelor. Se merge la o altă universitate care are acreditată specialitatea respectivă se constituie comisia de examen și studentul respectiv susține examenul”.

Universitatea Slavonă își va suspenda activitatea din data de 22 iulie 2024. Decizia a fost luată de Ministerul Educației, după ce instituția nu a reușit să obțină acreditarea programelor de studii.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu