NOUTĂȚI

Socialiștii Maxim Moroșan și Dmitri Galagoț au fost eliberați din arest. Ei sunt acuzați de huliganism pentru implicarea într-o bătaie în masă

Compus de Redacția STAR

Consilierul municipal PSRM din Bălți, Maxim Moroșan, acuzat de huliganism, după ce a fost implicat într-o bătaie în masă, a fost eliberat din arest preventiv. Asta după ce magistrații Curții de Apel Bălți au anulat decizia Judecătoriei Bălți care a dispus anterior 30 de zile de arest preventiv pentru Moroșan. De asemenea, a fost eliberat și ex-consilierul PSRM Dmitri Galagoț. Ambii vor fi cercetați penal în libertate. În timp ce magistrații se aflau în ședință, un grup de socialiști au protestat în fața sediului Curții și au cerut eliberarea celor doi, reclamând abuzuri din partea organelor de drept.

,,Libertate lui Moroșan și lui Gologoț! Libertate lui Moroșan și lui Gologoț!”

După ce au fost eliberați din sala de judecată, cei doi socialiști au declarat că nu ei au inițiat bătaia de pe terasa unui local din Bălți și că doar s-au apărat. Iar Maxim Moroșan a declarat că fi fost reținut la comandă din cauza activității sale în cadrul Consiliului Muncipal Bălți.

„Cu părere de rău, voi nu ați fost la ședință, pentru că era închisă, dar avocatul a prezentat acte care nu corespund, cu multe încălcări, acolo concret, de mână, era scris cu creionul „reținere”, înseamnă chiar să fiu reținut. Aceasta e legat de ultima ședință a Consiliului Municipal care a fost, când am anulat toate întrebările despre terenuri, licitațiile.”

PSRM a lasat acuzații în acest sens la adresa liderului formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, dar și a primarului de Bălți, Alexandr Petcov.

,,În anul 2024, oponenții politici recurg la metode deloc politice pentru soluționarea problemelor personale sau chiar financiare”, a declarat Vladimir Odnostalco.

Primarul de Bălți Alexandr Petcov a respins anterior acuzațiile lui Moroșan și ale PSRM, iar formațiunea Partidul Nostru din care face parte i-a acuzat pe socialiști că distribuie informații false și a amintit că Moroșan este un apropriat al interlopului Grigore Caramalac, care se ascunde în Rusia.

În total, au fost arestate șase persoane în dosarul penal pentru huliganism, inițiat în urma bătăii din 26 iunie. În urma incidentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

În imaginile video surpinse de o cameră de supraveghere se vede că bătaia a pornit între două mașini parcate lângă un bar din Bălți, unde un bărbat este bătut cu cruzime de un agresor îmbrăcat într-un tricou negru. În momentul în care reușește să se ridice în picioare, victima este lovită și de un alt agresor îmbrăcat în tricou alb, iar femeile care îi însoțeau pe atacatori au încercat să-i oprească.

Reglarea de conturi a continuat peste câteva ore pe terasa localului, unde au venit doi prieteni ai victimei. Între cele două grupări s-a declanșat o bătaie, iar printre agresori s-au numărat consilierul socialist Maxim Moroșan și boxerul Dmitri Galagoț, care a deținut funcția de consilier PSRM în cadrul Consiliului Municipal Bălți.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu