NOUTĂȚI

Pentru prima dată, după 14 ani, guvernul britanic și-ar putea schimba culoarea. Milioane de oameni au participat joi la alegerile parlamentare din Marea Britanie

Compus de Redacția STAR

Partidul Conservator al premierului britanic Rishi Sunak ar putea suferi o înfrângere devastatoare în fața Partidului Laburist de opoziție, după mai mult de un deceniu de guvernare. Milioane de britanici aleg joi membrii Parlamentului din Regatul Unit. Potrivit Deutche Welle, schimbarea radicală în preferințele electoratului britanic, se datorează scandalurilor cu implicarea partidului de guvernământ, criticilor privind gestionarea pandemiei de Covid 19, precum și degradarea treptată a economiei după ce țara a părăsit Uniunea Europeană.

Potrivit celor mai recente sondaje, Partidul Laburist al lui Keir Starmer ar câștiga cele mai multe locuri în parlament din istoria sa, în jur de 431 din cele 650, în timp ce conservatorii premierului Rishi Sunak ar obține cel mai slab rezultat din istoria sa, doar 102 locuri. Actualmente laburiștii au doar 172 de locuri în parlament, în timp ce conservatorii – 274.

„Imaginați-vă un alt viitor care începe vineri dimineață cu un guvern laburist ales. Este ceea pentru ce luptăm. Trebuie să continuăm să luptăm, dacă vreți schimbări, trebuie să votați pentru asta”, a spus Keir Starmer, președintele Partidului Laburist.

Lanțul celor cinci prim-miniștri conservatori, care au guvernat Regatul Unit timp de 14 ani consecutiv este pe cale să se întrerupă acum la Rishi Sunak.

,,Prieteni, vă spun eu. Până nu sună fluierul final, nimic încă nu este hotărât. Vreau să vă mai spun că datorită sprijinului vostru, acest outsider va lupta până la acest ultim sunet”, a spus Rishi Sunak, prim-ministrul Marii Britanii.

Potrivit Institutului Național de Cercetare Economică și Socială din Marea Britanie, de la Brexit încoace, dimensiunea economiei britanice s-a redus cu 2-3 % și se așteaptă să scădă până la 5-6 % până în 2035. Potrivit sondajelor serviciului german de statistică, în ultimii 3 ani numărul britanicilor care consideră că ieșirea țării din Uniunea Europeană a fost un pas corect a scăzut de la 46 % la 31 %.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu