NOUTĂȚI

Permisele de conducere eliberate în Moldova vor fi recunoscute de autoritățile elene, iar cele eliberate în Grecia vor fi acceptate în țara noastră

Compus de Redacția STAR

Vești bune pentru diaspora moldovenească stabilită în Grecia. Permisele de conducere eliberate în țara noastră vor fi recunoscute de autoritățile elene. Aceeași măsură va fi aplicată și pentru cetățenii din Grecia, care vor călători în Moldova. O decizie în acest sens a fost aprobată, miercuri, de Guvernul de la Chișinău.

,,Cooperarea bilaterală pe acest segment va facilita asigurarea recunoașterii reciproce și schimbul permiselor de conducere eliberate în ambele state persoanelor care au reședință legală pe teritoriul părților, fără a fi necesară susținerea examenelor suplimentare”, a declarat Daniela Misalin-Nichitin, secretarul de Stat al MAI.

Republica Moldova are semnate alte cinci tratate de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere cu Turcia, Lituania, Italia, Albania și Spania. În același timp, există o declarație comună de intenție și cu Germania, privind transcrierea permiselor de conducere.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu