NOUTĂȚI

Nistrul, POLUAT. Agenția de Mediu a prelevat probe din râul Nistru după deversările din sistemul de canalizare al orașului Tighina

Compus de Redacția STAR

Râul Nistru ar fi fost poluat, după un accident produs la sistemul de canalizare din orașul Tighina, în urma căruia deșeurile ar fi ajuns în Nistru. Ministerul Mediului menționează că a solicitat, de urgență, să fie prelevate și examinate probe din mai multe zone ale râului. Autoritatea a îndemnat cetățenii să evite scăldatul sau adăparea animalelor în regiune.

,,Probele au fost transportate în laborator, după analizele fizico-chimice vom vedea care este gradul de poluare”, a declarat Vasile Parasciuc, șeful Laboratorului de Referințe de Mediu.

La rândul său, așa-numitele autorități de resort de la Tiraspol au confirmat pentru presa din stânga Nistrului că, într-adevăr, s-a produs un accident, însă acesta nu a cauzat o catastrofă ecologică.

Biroul Politici de Reintegrare a solicitat reprezentantului politic de la Tiraspol să furnizeze informații mai detaliate despre circumstanțele în care s-a produs incidentul.

“S-a comunicat că autoritățile competente din Republica Moldova sunt pregătite să acorde asistența corespunzătoare și în context s-a solicitat asigurarea accesului specialiștilor calificați pentru a desfășura măsurările și activitățile necesare pentru a asigura protecția sănătății populației, respectarea normelor ecologice în vigoare și buna utilizare a resurselor acvatice”, precizează Biroul.

Ministerul Mediului al Republicii Moldova anunță că asigură monitorizarea continuă a calității apei râului Nistru pentru protejarea sănătății publice și a mediului înconjurător.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu