NOUTĂȚI

EUROPA se sufocă. Europa de Sud se confruntă cu temperaturi record. Termometrele indică 42ºC în Grecia, Italia și România

Compus de Redacția STAR

Europa de Sud se confruntă cu temperaturi record, deși vara abia a început. Hărțile meteo ale Europei s-au înroșit pe măsură ce termometrele indică 42ºC în Grecia, Italia și România. Căldura din sud-estul Europei a fost intensificată de vântul fierbinte din Africa de Nord, iar autoritățile de pe întreg continentul au avertizat cetățenii cu privire la pericolele pe care le prezintă pentru sănătate.
Canicula a pus stăpânire pe capitala Iatliei. Tusriștii fac cu greu față temperaturilor ridicate.

„Cred că este anormal să avem parte de o astfel de căldură. Mi-aș dori să putem cu toții să facem față..”

„Am venit să-mi iau apă și să mă răcoresc. Sunt din Verona și vizitez orașul pentru două zile. Sper că voi face față căldurii.”

Medicii italieni le recomandă oamenilor să se hidrateze cât mai bine.

„Să consumăm săruri minerale și soluții de rehidratare, deoarece organismul nostru are nevoie de soluții electrolitice care ajută la pierderile de apă cauzate de căldură și transpirație”, a spus medicul Gian Francesco Verga.

Temperaturile sunt greu de suportat și în România. Pentru joi și vineri codul galben și portocaliu de caniculă a fost extins în peste jumătate din țară. Sunt așteptate recorduri absolute de temperaturi pentru luna iunie, care se apropie vertiginos de 40 de grade Celsius la umbră. Din cauza caniculei, doar în capitală sute de oameni au cerut ajutorul medicilor, iar în Vaslui un bărbat a murit.

„Riști să cazi pe stradă, să leșini, e foarte greu, e foarte cald afară. Fac baie cu apă rece cum ajung acasă, doar să-mi resimt corpul că nu mai pot. E foarte cald. ”

„Mi se pare un pic înfricoșător asta în luna iunie. Nu știu, să depășim de 40, n-am idee ce s-ar putea întâmpla. Foarte greu încercăm să îmbinăm utilul cu plăcutul și munca cu aerul ne ajută de la mașină, dar puțin probabil. ”

În Grecia, canicula în combinație cu vântul care suflă cu peste 70 de kilometri pe oră a provocat zeci de incendii forestiere în întreaga țară. În special este amenințată capitala, unde autoritățile au anunțat evacuarea din unele suburbii.

Anul trecut incendiile de pădure din Grecia au provocat moartea a 20 de persoane și au forțat aproximativ 19.000 de oameni să fugă de pe insula Rodos.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu