NOUTĂȚI

Apa potabilă, NECONTAMINATĂ. Ministrul Mediului: Deversările din sistemul de canalizare al orașului Tighina nu afectează calitatea apei potabile din Chișinău

Compus de Redacția STAR

Poluarea râului Nistru în apropiere de orașul Tighina nu prezintă niciun risc pentru capitală și pentru consumatorii din Chișinău. Asigurările au fost făcute vineri de ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, la o zi după ce Agenția de Mediu a prelevat probe din râul Nistru în urma deversărilor din sistemul de canalizare al orașului Tighina. Potrivit ministrului, rezultatele analizelor vor fi cunoscute săptămâna viitoare, iar până atunci, scăldatul sau adăparea animalelor în regiune nu este recomandat.

,,Nu este niciun risc pentru apă potabilă din municipiul Chișinău. În aval de regiunea Bender nicio localitate din Moldova nu se alimentează”.

Potrivit ministrului Mediului, Biroul Politici de Reintegrare a solicitat, anterior, reprezentantului politic de la Tiraspol să furnizeze informații mai detaliate despre circumstanțele în care s-a produs incidentul.

,,În următoarea ședință pe care o vom avea o să ridicăm acest subiect”.

La rândul său, așa-numitele autorități de resort de la Tiraspol au confirmat pentru presa din stânga Nistrului că, într-adevăr, s-a produs un accident, însă acesta nu a cauzat o catastrofă ecologică, dar au recomnadt evitarea scăldatului în râul Nistru.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu