NOUTĂȚI

Tot mai multe incidente cu implicarea copiilor. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă părinții să nu lase copiii nesupravegheați

Compus de Redacția STAR

Un adolescent de 14 ani din raionul Strășeni a ajuns la spital după ce a fost mușcat de o viperă. Copilul se afla în câmp și a găsit un șarpe pe care intenționa să-l prindă. În timp ce se juca, a fost mușcat de degetul mâinii stângi. A fost transportat la spitalul raional Strășeni, iar după ce i-a fost acordat primul ajutor medical a fost transferat la Institutul Mamei și Copilului din Capitală, unde a fost internat în secția de Hemodializă și Toxicologie.

Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a precizat că starea minorului este de gravitate medie.
Tot în după amiaza zilei de 20 iunie un alt minor în vârstă de 11 ani din raionul Orhei, a ajuns în stare gravă la Spitalul raional Orhei, după ce a fost lovit de un cal.

Contactat de ONE TV, directorul spitalului raional Andrei Vîrlan, ne-a spus că copilul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral și contuzie cerebrală si a fost spitalizat în Secția Neurochirurgie a Institutului Mamei și Copilului din Capitală. Potrivit specialiștilor de la Institutul Mamei și Copilului starea acestuia este de gravitate medie.

În stare gravă a ajuns la Spitalul Clinic Municipal Bălți un alt minor în vârstă de 9 ani după ce a căzut dintr-un copac. Copilul a suferit un traumatism abdominal.
Pentru a evita astfel de incidente Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă părinții să supravegheze copiilor, mai ales în perioada vacanței de vară.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu