STARNEWS

Noi detalii despre starea lui Kate Middleton, după prima ei apariție publică pe fondul tratamentului împotriva cancerului

Compus de Carolina Digori

Kate Middleton s-a reîntors, pentru o zi, la viața ei publică în timp ce continuă să urmeze un tratament pentru cancer. Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a revenit în lumina reflectoarelor la Trooping the Colour, pe 15 iunie, marcând prima ei ieșire cu familia regală de la Crăciun. Cu toate acestea, consilierii de la palat au subliniat că apariția nu a însemnat că își reia îndatoririle regale.

„Ea a făcut ceea ce este bine pentru ea și se recuperează în privat acasă. Se descurcă cât de bine poate”, a declarat o sursă apropiată de casa regală pentru PEOPLE.

După cum a afirmat însăși Prințesa Kate într-un mesaj personal în care împărtășea o actualizare a stării de sănătate pe 14 iunie, „învață să aibă răbdare”. Publicul va trebui să facă același lucru până când Prințesa va primi aprobarea medicilor ei, dar speranța este că vindecarea ei este în plină desfășurare.

„Monarhia trece prin unul dintre cele mai dificile seturi de provocări”, spune Ailsa Anderson, fost secretar de presă al Reginei Elisabeta.

„Dar s-a simțit ca și cum un colț a fost întors”.

Prințesa de Wales fusese în afara atenției publice timp de șase luni – o absență fără precedent pentru un membru al familiei regale moderne – așa că atunci când trăsura ei a apărut la parada oficială de ziua de naștere a Regelui Charles, toți ochii au fost ațintiți asupra ei.

Ieșind alături de copiii ei, Prințul George, de 10 ani, Prințesa Charlotte, de 9 ani, și Prințul Louis, de 6 ani, Kate a părut atât fragilă, cât și rezistentă, în timp ce continuă chimioterapia în urma diagnosticului de cancer, pe care l-a anunțat publicului în luna martie.

„Arăta vibrantă și a urcat și a coborât din trăsură fără să facă un pas greșit”, spune biograful regal Sally Bedell Smith.

La balconul Palatului Buckingham, Prințesa de Wales a schimbat priviri pline de dragoste cu soțul ei, Prințul William, și s-a bucurat cu mândrie de cei trei copii ai săi, în timp ce familia a reușit să aibă un look unitar în ținutele lor asortate. Legătura ei tot mai strânsă cu socrul ei, Regele Charles, care urmează și el un tratament împotriva cancerului, a fost evidentă în timp ce s-au aplecat și au stat de vorbă.

„Nu ar fi putut alege un moment mai bun pentru a reveni în ochii publicului”, spune Bedell Smith. „Părea că nu se oprește din zâmbit. Părea atât de fericită să fie acolo. A fost fermecător să o privești”.

În afară de veștile privind starea sănătății personale a lui Kate și de apariția la Trooping the Colour, au existat semne încurajatoare de îmbunătățire a stării ei de sănătate. Prințesa Kate a fost văzută făcând comisioane și planificând activități pentru copii, inclusiv o zi la plajă, unde a fost surprinsă într-o fotografie pentru a marca Ziua Tatălui.

„Au fost trei generații acolo”, spune Bedell Smith despre frontul unit al familiei regale. „A fost un mod perfect pentru Kate de a reintra în sfera publică la acest eveniment, care este atât de plin de tradiții care datează de sute de ani și este un simbol al continuității familiei regale”. Adaugă o sursă regală: „Familia este foarte importantă pentru Prințesa de Wales, iar ea a vrut să fie acolo pentru a-și susține familia.”

Apariția Prințesei Kate nu putea să vină într-un moment mai oportun, în condițiile în care zvonurile despre starea ei de bine începuseră să se împartă.

„Regina Elisabeta obișnuia să spună: ‘Trebuie să fiu văzută pentru a fi crezută’. Spunea asta înainte de zilele teoriilor conspirației online, dar se referea la faptul că, pentru a-și îndeplini responsabilitățile regale, trebuie să fie văzută direct”, spune biograful regelui Charles, Catherine Mayer. „Oricât de dificil, sau nu, a fost acest lucru pentru Kate, apariția a fost un act de serviciu în termenii instituției din care face parte”.

În ciuda unei ploi torențiale englezești, atât familia regală, cât și publicul au fost emoționați să o vadă pe Prințesa Kate stând în fața tuturor.

„Familia se va simți foarte reconfortată de acest tip de sprijin – faptul că oamenii au rămas să îi vadă pe toți pe o vreme atât de groaznică este o adevărată mărturie pentru ei”, spune Anderson.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu