NOUTĂȚI

Armata Națională va beneficia de un nou pachet de sprijin nerambursabil de nouă milioane de euro din partea UE, în cadrul Instrumentului European pentru Pace

Compus de Redacția STAR

Capacitățile de apărare antiaeriană ale Armatei Naționale vor fi consolidate datorită unui nou pachet de sprijin nerambursabil în valoare de nouă milioane de euro, oferit de Uniunea Europeană în cadrul Instrumentului European pentru Pace, anunță reprezentanții Ministerului Apărării. Potrivit responsabililor instituției, acesta este parte a unei cooperării mai largi cu UE în domeniul apărării și a fost oferit după ce Republica Moldova a venit cu solicitarea argumentată a riscurilor și amenințărilor în contextul războiului din Ucraina și al efectelor acestora asupra securității naționale.

aDin aceste surse financiare vor fi cumpărate sisteme de apărare antiaeriană, conform unui grafic agreat cu UE. Iar livrarea acestora către Armata Națională va fi precedată de un acord între UE și Guvernul Republicii Moldova menit să asigure conformitatea cu cerințele și condițiile Instrumentului European pentru Pace. Reprezentanții Ministerului Apărării accentuează că în ultimii trei ani, cu sprijinul UE, țara noastră și-a îmbunătățit semnificativ eficiența operațională a Armatei Naționale în conformitate cu standardele europene și cele de interoperabilitate.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu