NOUTĂȚI

Șapte deputați afiliați oligarhului fugar Ilan Șor nu vor putea participa la 5 ședințe ale legislativului pentru că au blocat tribuna centrală

Compus de Redacția STAR

Șapte deputați afiliați oligarhului fugar, Ilan Șor, au fost sancționați cu interdicția de a participa la următoarele 5 ședințe plenare ale Parlamentului. Decizia a fost luată, joi, 13 iunie de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, după ce depuații au blocat timp de mai multe ore tribuna centrală, ceea ce a determinat întreruperea ședinței legislativului.

„Deputatul Bolea, deputatul Ulanov, deputata Tauber, Lozovan, Nesterovschi, Apostolova și Fotescu sunt sancționați cu interzicerea participării ședințelor plenare ale Parlamentului pe durata a 5 ședințe. Rog Secretariatul să anunțe această decizie Serviciului de Pază și Protecție de Stat. Stimați colegi, se anunță o pauză până mâine la ora 10:00”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

O altă provocare a reprezentanților grupării criminale „Șor” a venit din partea deputatului transfug Vasile Bolea, care s-a prezentat la ședința Parlamentului într-un tricou pe care scria „Putin Team”, ceea ce se traduce „Echipa lui Putin”. Și asta în condițiile în care președintele rus a ordonat invadarea Ucrainei și pe care autoritățile de la Chișinău îl acuză de tentative de destabilizare a țării noastre. Bolea a refuzat să explice presei ce mesaj vrea să transmită.

„Este scris ceea ce este scris pe acest tricou”.

Spicherul Igor Grosu au criticat provocarea lui Bolea și nu i-a permis acestuia să ia cuvântul.

„Iaca de vorbit mă tem că nu o să poată. El este taxat de data trecută s-a purtat bădărănește”.

„Este un mesaj care arată lipsa bunului simț a unei persoane în condițiile în care Putin este un criminal de război. El este dat în căutare de tribunalul de la Haga, probabil și Bolea va fi dat în căutare”, a spus deputatul PAS, Lilian Carp.

Vasile Bolea a fost criticat și de către foștii săi colegi din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

„Domnul Bolea în general s-a rătăcit în politică moldovenească. Și îi trebuie vre-un navigator să se orienteze”, a spus Grigore Novac, deputat BCS.

„Eu consider că deputații noștri trebuie să se ocupe de problemele cetățenilor Republicii Moldova. Și acesta trebuie să fie o prioritate pentru fiecare deputat adecvat

Președintele Comunității WatchDog, Valeriu Pașa, a scris pe pagina sa de Facebook că deputatul Vasile Bolea recunoaște în mod direct că lucrează pentru criminalul Putin.

„Ce aveți cu Vasea Bolea? Ăsta o spune pe față că lucrează pentru criminalul Putin. Și-a pus și maiou unde scrie asta. E sincer. Spre deosebire de o mulțime de prefăcuți care se dau mari patrioți pro-europeni. Pe ăștia ar fi cazul să îi scoatem la iveală. Sunt mult mai periculoși. S-au și înmulțit. Unii își dau arama pe față abia, unii și-au dat-o încă din 2020, dar nu a înțeles multă lume. O să îi vedeți un detașament întreg în alegeri prezidențiale” a scris Valeriu Pașa.

Deputații afiliați grupării criminale „Șor” au întreprins mai multe vizite în Federația Rusă, unde au participat la diferite evenimente alături de oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul frauda bancară.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu