NOUTĂȚI

Gheorghe Cotorobai, acuzat de răpirea și omorul Anei-Maria, tânăra de 19 ani din Orhei, însărcinată în 6 luni, este învinuit și de viol

Compus de Redacția STAR

Gheorghe Cotorobai, singurul suspect în cazul răpirii și omorului Anei-Maria Guja, o tânără de 19 ani din Orhei însărcinată în șase luni, s-a ales cu un nou capăt de acuzare. Bărbatul a fost învinuit și de viol. Acuzațiile i-au fost înaintate în cadrul ședinței de miercuri, desfășurată la Judecătoria Orhei.

Magistrații urmau să examineze și solicitarea procurorilor de prelungire a arestului cu 30 de zile, însă, din cauză că energia electrică a fost întreruptă, pronunțarea deciziei a fost amânată pentru vineri, 14 iunie. Potrivit procurorilor, învinuitul face declarații doar în instanță și nu colaborează cu ancheta.

„Am reiterat faptul că există riscul că acesta să influențeze participanții în vederea de a da declarații în favoarea sa, inclusiv să pericliteze mersul normal al urmăririi penale”, Vladislav Bo;canean, procuror.

Procurorul în gestiunea căruia se află cazul a anunțat că Gheorghe Cotorobai a fost supus mai multor expertize, inclusiv celei psihiatrice, însă a refuzat să ofere rezultatele acestora.

Avocatul suspectului, Boris Bucluc, susține că clientul său, Gheorghe Cotorobai, pledează în continuare nevinovat.

„Avem o poziție, o ținem pe dosar, dar instanța nu s-a expus asupra demersului. Încheierea urmează să fie pronunțată pe data de 14 iunie”, a spus avocatul Boris Bulbuc.

„Suntem la un stadiu destul de avansat, în esența este vorba despre câteva rezultate de expertiza pentru a fi gata de adopta soluții pentru aceasta cauza penală”, a spus Ion Munteanu, procurorul general.

Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare care i se incriminează, Cotorobai ar putea fi condamnat la închisoare pe viață, susțin procurorii.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu