STARNEWS

Kevin Spacey cedează în fața acuzațiilor de abuz sexual, recunoaște că a fost „prea îndrăzneț”. Avtorul spune că este falit și că pierde casa

Compus de Carolina Digori

Actorul Kevin Spacey a povestit cum și-a pierdut casa din Baltimore și că este falit după ani de zile în care s-a apărat de acuzațiile de abuz sexual aduse de zeci de bărbați – pe care le neagă, deși recunoaște că a avut un comportament care „a depășit limitele”. Declarația a fost făcută în cadrul unui scurt interviu cu Piers Morgan, difuzat marți seară în Marea Britanie.

În interviu, Spacey recunoaște că în trecut a „depășit limitele”, „fiind prea îndrăzneț” cu persoane împotriva dorinței lor, deși a susținut că „nu a știut la momentul respectiv” că erau avansuri nedorite și s-a supărat pe utilizarea de către Morgan a cuvântului „pipăit” pentru a descrie ceea ce a fost acuzat.

Spacey a abordat în mod direct acuzațiile aduse împotriva sa de actorul Anthony Rapp, care a declarat că Spacey l-a agresat când avea 14 ani, spunând că speră ca într-o zi Rapp să poată accepta că a avut o „memorie defectuoasă” în relatarea evenimentelor despre care a spus că au avut loc în urmă cu mai bine de 30 de ani (un juriu din 2022 l-a găsit pe Spacey nevinovat într-un proces civil).

Morgan a pus sub semnul întrebării declarația foarte criticată pe care Spacey a dat-o după ce Rapp a făcut prima dată declarații, declarație cu care acesta s-a declarat pentru prima dată public ca homosexual, iar actorul a recunoscut că declarația a fost „prost gândită” și a spus că ar fi procedat altfel dacă ar fi putut să se întoarcă în timp.

În același interviu, primul interviu în studio pe care l-a acordat de la primele acuzații care i-au fost aduse în 2017, Spacey a părut să se lupte cu lacrimile în timp ce a explicat că locuința sa din Baltimore a fost executată silit și va fi vândută la licitație, adăugând că nu este „foarte sigur” unde va locui în continuare.

Morgan l-a întrebat câți bani are Spacey după ani de zile în care a fost pus pe lista neagră la Hollywood (niciun film cu el nu a fost lansat între 2019 și 2021) și a luptat împotriva acuzațiilor atât în SUA, cât și în Marea Britanie, iar Spacey a răspuns cu un singur cuvânt: „Niciunul”.

Întrebat despre faptul că a fost „categoric anulat” la Hollywood în ciuda faptului că a fost exonerat de acuzațiile legate de presupusele agresiuni, Spacey s-a comparat cu actorii ale căror vieți au fost „în mare parte distruse” după ce au fost acuzați că au fost simpatizanți comuniști în anii 1940, scrie Forbes.

„Am mai văzut asta înainte. Nu sunt un expert în acest domeniu, dar ceea ce am observat este că există multă frică”, a declarat Spacey. „Oamenii se tem de propriile cariere și de propriile poziții dacă se poziționează alături de cineva care a fost găsit nevinovat. Și sper că, pe măsură ce trece timpul, acest lucru se va schimba”, a spus actorul.

Înainte ca primele acuzații să fie aduse împotriva sa în 2017, Spacey câștigase două premii Oscar, fusese numit Cavaler Comandor onorific al Ordinului Imperiului Britanic și juca în serialul de succes al Netflix „House of Cards”, unul dintre primele programe originale de succes ale streamer-ului.

Rapp a ieșit apoi în față cu acuzația sa, iar Spacey și-a cerut inițial scuze, spunând că „dacă m-am comportat atunci așa cum descrie el, îi datorez cele mai sincere scuze pentru ceea ce ar fi fost un comportament la beție profund nepotrivit”. De asemenea, el a anunțat pentru prima dată că este homosexual. În săptămânile următoare, lui Spacey i-au fost retrase premiile Emmy și a fost eliminat din serialul său de pe Netflix. Cel puțin 20 de bărbați l-au acuzat pe Spacey de comportament sexual inadecvat în timpul mandatului său de 11 ani ca director artistic al teatrului Old Vic din Londra, iar o maseuză l-a dat în judecată pe Spacey, susținând că acesta l-a agresat sexual. Maseuza a murit înainte ca procesul să avanseze.

Două seturi de acuzații împotriva lui Spacey au ajuns în cele din urmă în fața unei instanțe: Rapp l-a dat în judecată pe Spacey pentru 40 de milioane de dolari (un juriu a constatat ulterior că Spacey nu l-a abuzat sexual), iar Spacey s-a confruntat cu nouă acuzații penale legate de agresarea a patru bărbați în Regatul Unit (a fost achitat și în acest caz).

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu