NOUTĂȚI

INCENDIU la Palatul Varsailles. Vizitatorii au fost evacuați

Compus de Redacția STAR

Unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Franței, Palatul Versailles, a luat foc marți, forțând evacuarea tuturor vizitatorilor. La fața locului au sosit 100 de pompieri, care au reușit să stingă rapid incendiul. Potrivit rapoartelor preliminare, a luat foc acoperișul uneia dintre clădirile complexului, unde se efectuau lucrări de renovare. Autoritățile precizează că colecția a rămas intactă.

Palatul de la Paris, construit în secolul al XVII-lea pentru regele Ludovic al XIV-lea, a fost principala reședință regală până la Revoluția Franceză și răsturnarea monarhiei în 1789. Anual acesta este vizitat de peste șapte milioane de persoane. Palatul va găzdui în acest an și evenimente ecvestre la Jocurile Olimpice din Paris.

Un alt incendiu care a zguduit parisul s-a produs în aprilie 2019, când flăcările practic au distrus clopotnițele emblematice ale Catedralei Notre Dame. Incendiul, care a durat mai mult de 12 ore, a provocat prăbușirea turlei principale. În plus, acoperișul, coloanele din naos și ceasul au fost grav afectate. Potrivit experților, reconstrucția integrală este estimată să fie finalizată în decembrie 2024.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu