NOUTĂȚI

Un avion a fost lovit de o furtună cu grindină. Aceastaa a smuls nasul aeronavei și a fisurat geamurile cabinei de pilotaj

Compus de Redacția STAR

Momente de panică pentru pasagerii și echipajul unui avion care efectua o cursă ordinară de pe insula spaniolă Mallorca, spre capitala austriacă. Aeronava a fost lovită de o furtună cu grindină care a smuls nasul avionului și a fisurat geamurile cabinei de pilotaj. Imaginile șocante cu nava avariată au apărut pe rețelele de socializare, după ce aceasta a aterizat miraculos pe Aeroportul Internațional din Viena.

Potrivit pasagerilor, furtuna i-a prins la înălțimea de 6 kilometri. Bombardarea cu gheață a durat aproximativ două minute, timp în care capacul aerodinamic care protejează partea frontală a rămas practic dezmembrat, lăsând la vedere substructura aeronavei. Restul fuzelajului era și el mistuit în zonele lovite de grindină.

Echipajul a emis un apel de urgență, solicitând intervenția echipelor de salvare de la sol. În ciuda vizibilității nule cauzată de parbrizul deteriorat, piloții au reușit să aterizeze în siguranță.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu