NOUTĂȚI

Susținătorii lui Șor, care au revenit de la Moscova, unde a avut loc congresul blocului Victorie, au manifestat comportament agresiv în timpul controlului

Compus de Redacția STAR

Un nou scandal la Aeroportul Internațional Chișinău cu implicarea susținătorilor oligarhului fugar Ilan Șor. De această dată, aceștia s-au opus controlului vamal după ce au revenit de la Moscova unde a avut loc congresul blocului Victorie. Polițiștii de frontieră au întocmit patru procese-verbale pentru huliganism și tulburarea ordinii publice, iar responsabilii Serviciului Vamal nu au precizat deocamdată dacă au fost găsiți sau nu bani asupra celor sosiți de la congres, așa cum s-a întâmplat și la sfârșitul lunii aprilie cînd cărăușii lui Șor au încercat să aducă în țară peste un milion de dolari.

Scandalul a izbucnit în dimineața zilei de marți în zona sosiri a Aeroportului Internațional Chișinău după ce polițiștii de frontieră au început controlul aplicat tuturor călătorilor, însă susținătorii lui Ilan Șor s-au opus.

„Unui pasager i-a fost întocmit un proces verbal pentru comportament agresiv asupra polițiștilor de frontieră aflați în serviciu. Persoana este acuzată de comiterea infracțiunii de huliganism. De asemenea, au fost identificați alți trei pasageri care vor fi documentați pentru tulburarea ordinii publice și trași la răspundere pentru contravenția comisă. Poliția de Frontieră subliniază că siguranța tuturor pasagerilor este prioritară și nu va tolera nicio încălcare a drepturilor acestora, solicitând totodată fiecărui călător să respecte măsurile la control impuse la trecerea frontierei de stat”, a declarat Raisa Novițchi, purtătorul de cuvânt al IGPF

Jurnaliștii ONE TV au încercat să afle dacă Serviciul Vamal, structură responsabilă de verificarea controlului vamal, a depistat sume mari de bani asupra persoanelor vizate, dar nu au primit deocamdată un răspuns. În data de 22 aprilie, 135 de persoane afiliate grupării criminale conduse de oligarhul fugar Ilan Șor, care s-au deplasat la Moscova unde a fost a creat blocul Victorie, au revenit acasă cu peste un milion de dolari. Suma uriașă de bani a fost ridicată în urma perchezițiilor desfășurate, inclusiv la domiciliul acestora și la Aeroportul Internațional Chișinău. Descinderile au fost efectuate după aterizarea aeronavelor cu care așa-zișii „curieri”, cu precădere, de vârsta a treia, care au zburat spre Republica Moldova și au făcut scandal pe teritoriul principalei aerogări din țară. Ilan Șor se ascunde de justiția din țară în Rusia și este principalul aliat al Kremlinului în destabilizarea Chișinăului, potrivit Serviciului de Informații și Securitate. Acesta este condamnat la ani grei de închisoare în dosarul frauda bancară. El neagă acuzațiile.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu