NOUTĂȚI STARNEWS

Soția lui Bruce Willis spune că familia a avut „nevoie disperată” de sprijin după diagnosticul de demență

Compus de Carolina Digori

Emma Heming Willis se destăinuie despre cum a afectat-o împărtășirea diagnosticului de demență frontotemporală sau FTD al soțului ei Bruce Willis, în 2023. Aeasta a vorbit despre greutatea pe umeri care a venit odată cu aflarea diagnosticului crunt.

„Am putut să respir, știți, am putut cu adevărat să expir și să simt cum se ridică acest fel de greutate de pe umerii mei, dar totul s-a schimbat în bine odată ce am reușit să îi dezvăluim diagnosticul”, a declarat Heming Willis într-un videoclip împărtășit marți de Asociația pentru Degenerescență Frontotemporală la Conferința lor de Educație 2024.

„Am putut să văd sprijinul de care aveam atât de multă nevoie pentru soțul meu, pentru întreaga noastră familie„, a adăugat femeia în vârstă de 45 de ani.

Actorul Bruce Willis a fost diagnosticat mai întâi cu afazie în 2022 și apoi, aproximativ șase luni mai târziu, a primit un diagnostic suplimentar de FTD, potrivit familiei sale.

„De când am anunțat diagnosticul de afazie al lui Bruce, în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat și acum avem un diagnostic mai specific: demență frontotemporală (cunoscută sub numele de FTD)”, a precizat familia lui Willis într-o declarație la vremea respectivă. „Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”, scrie good morning America.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, FTD este un tip comun de demență marcat de schimbări de personalitate și comportament, precum și de probleme cu abilitățile lingvistice, cum ar fi vorbirea sau înțelegerea cuvintelor. Potrivit Institutului Național de Îmbătrânire, este posibil ca persoanele cu FTD să nu-și poată controla comportamentele și să nu fie conștiente de boala lor.

Heming Willis, care are două fiice cu Willis și este mamă vitregă pentru cei trei copii mai mari ai lui Willis cu actrița Demi Moore, a fost vocală pe rețelele de socializare de atunci, împărtășind experiența familiei lor și propria experiență ca îngrijitoare.

„Au fost atât de multe motive pentru a face public acest lucru, dar în primul rând, a fost atât de izolant și, știți, încercam să păstrez tăcerea și, într-adevăr, era vorba despre fiicele noastre și… nu am vrut niciodată să creadă că acesta era un fel de secret de familie pe care trebuia să-l păstrăm”, a declarat Heming Willis în fața audienței de la Conferința AFTD 2024 Education. „Am simțit că a fost foarte important pentru noi să ieșim și să spunem ce a fost.”

Heming Willis se află în procesul de scriere a unei cărți despre îngrijirea persoanelor care îngrijesc, care ar trebui să fie publicată în 2025 de către editura The Open Field.

„Vreau ca această carte să ajungă în mâinile partenerilor de îngrijire, dar mai ales ale noilor parteneri de îngrijire, care tocmai au primit această veste care le schimbă viața”, a declarat ea într-o declarație din februarie, la anunțarea viitoarei cărți. „Ei ar trebui să știe că nu sunt singuri și că există sprijin, chiar și speranță”.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu