FILME NOUTĂȚI

Supraveghetoarea de arme, Hannah Gutierrez, și-a primit sentința după împușcături fatale pe platoul de filmare al lui Alec Baldwin

Compus de Carolina Digori

Supraveghetoarea de arme pentru filmul Rust a fost închisă pentru 18 luni după ce, pe platoul de filmare a fost împușcat mortal directorul de imagine al filmului. Hannah Gutierrez, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnată astăzi după ce a fost găsită vinovată de omor involuntar de către jurații din Santa Fe, New Mexico, în urma unui proces., scrie Sky news.

Ea era responsabilă cu armele în timpul producției filmului western din octombrie 2021, când un revolver Colt 45, tras de actorul și coproducătorul Alec Baldwin s-a descărcat în timpul unei repetiții.

Cinematografa Halyna Hutchins a murit în urma incidentului, în timp ce regizorul Joel Souza a fost rănit.

Jurații care au participat la procesul lui Gutierrez au ajuns la verdict după un proces de două săptămâni, în timpul căruia au ascultat mărturii de la zeci de martori, inclusiv martori oculari, analiști de probe de la FBI și un furnizor de muniție pentru Rust, precum și pe dl Souza, în timpul unui proces de 10 zile.

O declarație a mamei dnei Hutchins, Olga Solovey, a fost citită cu voce tare în fața instanței în timpul pronunțării sentinței lui Gutierrez.

În aceasta, ea a spus că viața ei a fost împărțită în două și că timpul nu a vindecat-o, ci doar i-a prelungit durerea și suferința.

Este cel mai greu lucru să pierzi un copil. Nu există cuvinte pentru a descrie”, a spus doamna Solovey.

Acordându-i lui Gutierrez pedeapsa maximă, judecătoarea Mary Marlowe Sommer a declarat că o eliberare condiționată nu era adecvată și că lăsarea supraveghetorului de arme într-un centru de detenție „îți va aduce o trecere pe care nu o meriți”.

Nu v-am auzit asumându-vă responsabilitatea în alocuțiunea dumneavoastră, ați spus că vă pare rău, dar nu că vă „pare rău pentru ceea ce ați făcut”. Avocatul dvs. a fost cel care a trebuit să spună instanței că aveți remușcări„, a spus judecătorul.

„Termenul de remușcare, un regret profund care provine dintr-un sentiment de vinovăție pentru greșelile din trecut, asta nu vă reprezintă”.

Baldwin, în vârstă de 66 de ani, producător al filmului, dar și protagonist al acestuia, este acuzat, de asemenea, de omor prin imprudență și va fi judecat separat pe 10 iulie.

El a negat orice faptă ilicită.Procesul său este supravegheat de același judecător care a condamnat-o pe Gutierrez-Reed.Baldwin a fost acuzat inițial în ianuarie 2023, la mai mult de un an de la împușcături. Aceste acuzații au fost retrase câteva luni mai târziu, pe baza dovezilor că ciocanul revolverului ar fi putut fi modificat, permițându-i acestuia să tragă fără ca trăgaciul să fie apăsat.Starul a fost apoi acuzat din nou în luna ianuarie a acestui an.

Baldwin a declarat că a tras înapoi ciocanul pistolului – dar nu și trăgaciul – și arma a tras.Echipa sa de avocați a depus o moțiune prin care a cerut ca acuzațiile să fie din nou retrase.

Procurorii au răspuns la aceasta săptămâna trecută, depunând un document de 32 de pagini în care se susține că imaginile cu starul pe platou arată că acesta nu avea „absolut niciun control asupra propriilor emoții” și „nicio preocupare pentru modul în care comportamentul său” îi afecta pe cei din jurul său.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu