FILME NOUTĂȚI

„Kung fu panda 4” a urcat pe primul loc în box office, depășind „Dune 2”

Compus de Carolina Digori

Debutul acasă al filmului „Kung Fu Panda 4” a fost impresionant, depășind așteptările analiștilor. În weekendul de deschidere, cel de-al patrulea episod al îndrăgitei francize de animație a obținut 58,3 milioane de dolari în America de Nord.

Acest rezultat impresionant a dislocat cu ușurință din fruntea box office-ului filmul de acțiune științifico-fantastic „Dune: Partea 2”, care a obținut 46 de milioane de dolari.

Analiștii spun că succesul lui „Kung Fu Panda 4” se datorează parțial cererii puternice pentru proiecții scumpe în IMAX și în alte formate premium cu ecran lat. În străinătate, „Dune 2” a avut rezultate bune, în special în China, unde vânzările sale peste hotare au atins 210 milioane de dolari.

Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, vânzările la nivel mondial au totalizat 376,5 milioane de dolari, iar proiectul este încă departe de a fi pe profit.

„Kung Fu Panda 4” a demonstrat al doilea cel mai bun start din istoria francizei, fiind devansat doar de filmul de animație original lansat în 2008, scrie filmix.

Bugetul de producție al noii părți este la jumătate față de cel al episoadelor anterioare și se ridică la 85 de milioane de dolari, ceea ce face ca proiectul să ajungă cu ușurință la pragul de rentabilitate.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu