NOUTĂȚI STARNEWS

Lupta lui Celine Dion cu sindromul de persoană rigidă va fi reflectată într-un nou documentar

Compus de Redacția STAR

Un documentar despre Celine Dion și experiența ei cu sindromul persoanei înțepenite este în curs de realizare. „I Am: Celine Dion” va oferi fanilor o privire asupra vieții private a iconicei cântărețe, ducându-i în interiorul studioului de înregistrări și într-un tur al garderobei sale personale.

Potrivit studiourilor Amazon MGM, va dezvălui, de asemenea, cât de mult a muncit pentru a-și depăși limitările fizice, astfel încât să se poată întoarce pe scenă și să trăiască „o viață deschisă și autentică în mijlocul bolii”.

„Ultimii doi ani au fost o mare provocare pentru mine, călătoria de la descoperirea afecțiunii mele până la a învăța cum să trăiesc cu ea și cum să o gestionez, dar să nu o las să mă definească”, a spus Dion într-o declarație.

„Pe măsură ce drumul spre reluarea carierei mele de artistă continuă, mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit acest lucru, de a-mi putea vedea fanii”, a adăugat ea.

„În timpul acestei absențe, am decis că vreau să documentez această parte a vieții mele, pentru a încerca să sensibilizez opinia publică cu privire la această afecțiune puțin cunoscută, pentru a-i ajuta și pe alții care împărtășesc acest diagnostic”, a mai spus aceasta.

„I Am: Celine Dion”, regizat de Irene Taylor, este descris ca fiind o „scrisoare de dragoste emoționantă, energică și poetică către muzică”. Nu are încă o dată de difuzare, dar va fi disponibil pe Prime Video.

Dion a dezvăluit pentru prima dată despre diagnosticul său de sindrom de persoană rigidă în decembrie 2022, într-un videoclip pe care l-a împărtășit pe rețelele de socializare.

Afecțiunea de are suferă artista este o tulburare neurologică rară, cu caracteristici ale altor boli autoimune, potrivit Institutului Național pentru Tulburări Neurologice și Accidente Vasculare Cerebrale, o divizie a Institutelor Naționale de Sănătate (National Institute of Neurological Disorders and Stroke).

Sindromul „Stiff-person syndrome” afectează de două ori mai multe femei decât bărbați, potrivit agenției, iar oamenii de știință nu știu încă care sunt cauzele acestei afecțiuni.

Diagnosticul lui Dion a determinat-o inițial să reprogrameze datele din turneul său Courage World Tour 2023. În mai 2023, ea a anunțat anularea celorlalte date ale turneului său.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu