FILME NOUTĂȚI

Disney stabilește un RECORD cu 20 de nominalizări la premiile Oscar 2024

Compus de Redacția STAR

Disney și studiourile sale afiliate s-au impus printre nominalizările pentru Oscar 2024, adunând un număr record de 20 de mențiuni din partea Academiei Americane de Film. Între timp, studiourile Searchlight, afiliate Disney, au primit 13 nominalizări, dintre care 11 pentru „The Poor Unfortunate”, care este reprezentat în categoriile principale.

Filmul de animație „Elementary”, de la Pixar, este, de asemenea, nominalizat pentru cel mai bun film de animație și, în plus, Disney are reprezentare la categoria documentare și la alte categorii.

Netflix a fost a doua cea mai nominalizată platformă, cu 18 mențiuni. Universal Pictures, inclusiv Focus Studios, a obținut 13 nominalizări, cele mai multe dintre acestea fiind pentru filmul lui Christopher Nolan „Oppenheimer”.

Warner Bros a primit 9 nominalizări, majoritatea pentru filmul „Barbie”, însă alegerea acestui proiect a stârnit controverse din cauza lipsei de nominalizări pentru regizoarea Greta Gerwig și actrița principală Margot Robbie, scrie filmix.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu