STARNEWS

Piers Brosnan riscă închisoarea după ce a încălcat legea în timpul filmărilor la noul film

Compus de Redacția STAR

Pierce Brosnan s-a trezit implicat într-o situație juridică în care este implicat Parcul Național Yellowstone. Actorul urmează să se prezinte la 23 ianuarie la un tribunal din Wyoming, fiind acuzat că s-ar fi aventurat în zonele termale restricționate și periculoase din parc.

Incidentul, care a avut loc pe 1 noiembrie, l-a implicat pe actorul James Bond care ar fi părăsit căile desemnate în secțiunea Mammoth Terraces din Yellowstone pentru a vedea mai de aproape zonele termale, scrie hellomagazine.

Ca urmare, el a fost citat pentru deplasarea pe jos într-o zonă termală și încălcarea regulilor. Documentele judiciare fiind depuse marți. Judecătorul magistrat american Stephanie Hambrick va prezida cazul luna viitoare.

Terasele Mammoth din Yellowstone sunt renumite pentru culorile lor în continuă schimbare și pentru activitatea geotermală.

Cu toate acestea, reglementările federale impun cu strictețe ca vizitatorii să rămână pe aleile desemnate pentru a asigura siguranța și a proteja ecosistemele delicate ale parcului.

Abaterea de la aceste poteci poate atrage sancțiuni, inclusiv până la șase luni de închisoare și amenzi de până la 5.000 de dolari.

Pierce, care se afla în zonă pentru filmarea westernului „Unholy Trinity” alături de Samuel L. Jackson, nu a abordat încă public aceste acuzații.

Acest incident evidențiază o problemă mai largă a turiștilor din Yellowstone care nu respectă regulile parcului. De-a lungul anilor, cel puțin 22 de persoane au suferit răni fatale din cauza arsurilor în izvoarele și gheizerele din parc.

Printre cazurile notabile se numără Colin Nathaniel Scott, care s-a dizolvat în mod tragic în apa acidă fierbinte după ce a părăsit trotuarul de la Norris Geyser Basin în 2015 și descoperirea piciorului lui Il Hun Ro, în vârstă de 70 de ani, după un incident similar.

În 2021, o femeie din Connecticut s-a confruntat cu consecințe grave pentru acțiuni similare, primind o pedeapsă de șapte zile de închisoare, o amendă de 2.000 de dolari și o interdicție de doi ani de acces în Yellowstone pentru că a părăsit pasarela desemnată și s-a apropiat de termale.

Pericolele acestor excursii în afara traseelor sunt subliniate de condițiile extreme din cadrul parcului. Temperaturile apei de la izvoarele din Mammoth Terraces pot ajunge la 161 de grade, în timp ce nivelul de aciditate din unele izvoare este aproape la fel de ridicat ca acidul gastric, înregistrând chiar și 2 pe scara pH-ului.

Incidentele de încălcare a regulilor la Yellowstone continuă să fie o preocupare. Un videoclip recent de pe pagina de Instagram TouronsofYellowstone a arătat un cuplu care a ignorat avertismentele și a încercat să atingă gheizerele de 175 de grade din parc, ceea ce a dus la o femeie care țipa de durere în timp ce își scufunda mâna în izvoarele fierbinți. Un alt caz a implicat un turist care a condus în afara drumului și a deteriorat vegetația delicată a elanului.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu