LIFESTYLE

Un rechin a atacat o femeie din Noua Zeelandă care mergea în apă până la genunchi. „Recuperarea va fi lentă”

Compus de Redacția STAR

O femeie ar fi fost muscată de un rechin, într-un estuar din Riverton, Noua Zeelandă. Incidentul ar fi avut loc luni, în jurul orei locale 2.00, în timp ce victima în vârstă de 21 de ani „se plimba în apă până la genunchi”, a anunțat Poliția Districtului Sudic într-un comunicat pe Facebook. Aceasta ar fi fost muscată la picior.

Un purtător de cuvânt al ambulanței Hato Hone St John a declarat că victima se află „într-o stare gravă” și a fost „transportată la Spitalul Southland”, relatează RNZ.

Mama victimei a declarat pentru New Zealand Herald că fiica ei se află la terapie intensivă și „se simte bine după operație”, dar că încă „o așteaptă o lungă perioadă de recuperare”.

Forțele de ordine au precizat în comunicat că „ora din zi este un posibil factor” al atacului. În plus, autoritățile speculează că rechinul este un rechin de tip sevengill, datorită prezenței speciei în estuar.

Rechinul sevengill este, de asemenea, unul dintre „cei mai comuni rechini de coastă” din țară, conform Institutului Național de Cercetare a Apei și Atmosferei din Noua Zeelandă.

„Este o femeie foarte puternică și știu că va trece peste asta”, a adăugat mama. „Recuperarea va fi lentă; cu toate acestea, în timp, ea va fi bine”.

Președintele pazei de coastă din Riverton, Ross McKenzie, a declarat pentru RNZ că a fost surprins de atac.

ș,”1Din câte știu eu, acesta este primul atac de rechin de acest fel în estuarul din jurul Riverton”, a declarat McKenzie pentru publicație. „Sunt aici de aproximativ 20 de ani și este prima dată când aud așa ceva”.

„Dar, după cum am spus, acesta este primul de care știu, nu cunosc istoria din anii trecuți”, a adăugat McKenzie. „Dar nu cred că au existat atacuri de rechini în această zonă. Unul din senin, ați spera”.

Nu pierdeți niciodată o știre – înscrieți-vă la buletinul informativ zilnic gratuit al PEOPLE pentru a fi la curent cu tot ce are PEOPLE mai bun de oferit, de la știri despre celebrități la povești captivante despre interesul uman.

În timp ce McKenzie a fost surprins de știri, el a declarat pentru RNZ că pescarii locali văd și prind rechinii în Riverton adesea, mai ales în timpul serii.

Conform declarației poliției, autoritățile îi roagă pe cei care intră în apă să „urmeze liniile directoare de siguranță și să evite înotul la ore târzii din noapte”.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu