STARNEWS

Tatăl vitreg al lui Matthew Perry, primele declarații de la moartea actorului

Compus de Redacția STAR

Keith Morrison, tatăl vitreg al lui Matthew Perry, a făcut la începutul acestei săptămâni prima postare de la moartea celebrului actor. Acesta i-a îndemnat pe fanii lui Perry să doneze pentru fundația creată în numele actorului, Matthew Perry Foundation, ce are ca scop ajutorarea persoanelor care se luptă cu dependența de alcool.

„Nu este genul de lucru pe care îl fac în mod obișnuit. Dar anul acesta este diferit. Și mâine e Giving Tuesday. Fă tot ce poți; el ar fi fost recunoscător”, a scris Keith Morrison pe platforma X.

Potrivit Daily Mail, scopul organizației caritabile este de a ajuta alte persoane care suferă de dependență, prin „identificarea dependenței ca fiind o boală, abordarea stigmatelor care împiedică persoanele să caute și să acceseze îngrijiri și susținerea fermă a unui tratament mai bun și mai echitabil”.

Într-o declarație pentru People, familia actorului din Friends a explicat: „Este important pentru noi, ca familie, să onorăm moștenirea lui Matthew.”

Potrivit publicației, Matthew Perry își dorea să lanseze o fundație ce avea ca scop ajutorarea persoanelor care se luptă cu abuzul de substanțe. Nu era însă prima inițiativa de acest fel a actorului, acesta fondând în urmă cu un deceniu Perry House, un centru de dezalcoolizare pentru bărbați care a funcționat timp de doi ani.

În 2013, regretatul actor a vorbit pentru prima oară despre dependențele cu care se confrunta, mărturisind pentru publicația People că a abuzat de alcool și de droguri.

„Am avut o mare problemă cu alcoolul și pastilele și nu mă puteam opri. În cele din urmă, lucrurile au devenit atât de grave încât nu am mai putut să le ascund și atunci toată lumea a aflat.”

În 2022, înainte de a lansa cartea sa memorii „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”, Perry a mărturisit că a fost la un pas de a-și pierde viața din cauza drogurilor. Acesta a povestit că, în urmă cu cinci ani, starea lui de sănătate era atât de gravă, încât medicii i-au dat doar 2% șanse de supraviețuire. În plus, Matthew Perry a adăugat și că a fost în comă timp de două săptămâni și că a rămas internat în spital preț de cinci luni. Consumul excesiv de opioide i-a afectat atât de tare colonul încât a fost nevoit să folosească pungi drenabile timp de nouă luni.

„Medicii au spus familiei mele că am șanse de 2% să trăiesc. Am fost conectat la un aparat numit ECMO, care face toată respirația pentru inima și plămânii tăi. Nimeni nu supraviețuiește unui astfel de lucru”, a declarat anul trecut actorul pentru People.

Matthew Perry, care a ajuns la dezintoxicare de 15 ori de-a lungul timpului, a mai povestit și că în perioada în care filma serialul Friends ajunsese să consume 55 de pastile pe zi.

„Nu știam cum să mă opresc. Dacă poliția ar fi venit la mine acasă și mi-ar fi spus: Dacă bei în seara asta te vom duce la închisoare, aș fi început să fac bagajele. Nu mă puteam opri pentru că boala și dependența sunt progresive. Așa că devine din ce în ce mai rău pe măsură ce îmbătrânești.”

„Mi-ar plăcea să fiu ținut minte ca cineva care a trăit bine, a iubit bine, a fost un căutător”, a spus Perry în noiembrie 2022 în cadrul podcast-ului Q with Tom Power.

Apoi, când a fost întrebat de gazda emisiunii care este moștenirea pe care vrea să o lase în urmă, actorul a răspuns:„Cel mai bun lucru la mine, fără îndoială, este că, dacă un alcoolic sau un dependent de droguri vine la mine și mă întreabă: „Mă ajuți?”, pot să spun da, să continui și să fac acest lucru. Când voi muri, nu vreau ca Friends să fie primul lucru menționat. Vreau că acesta să fie primul lucru menționat și voi trăi tot restul vieții mele dovedind asta.”, scrie presa din România.

Actorul Matthew Perry, în vârstă de 54 de ani, care l-a interpretat pe personajul Chandler Bing din sitcomul de succes „Friends”, a fost găsit mort în locuinţa sa din Los Angeles în data de 28 octombrie curent.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu