LIFESTYLE

Jeremy Clarkson împărtășește „riscul dublu de demență” într-o actualizare sinceră despre sănătatea sa

Compus de Redacția STAR

Fostul prezentator de la Top Gear este îngrijorat de „dublul său risc de demență”. La 63 de ani, Jeremy Clarkson a luat decizia de a vorbi deschis despre problemele sale de sănătate, împărtășind că „cea mai mare parte a corpului său” nu mai funcționează. El a scris în editorialul său pentru The Times: „Vârsta face ca până și mersul la plimbare să fie complicat”.

El explică faptul că se luptă cu echilibrul și suferă de dureri de spate, dar auzul este principala problemă cu care se confruntă, ceea ce îl face să se teamă că va dezvolta demență.

„Cea mai gravă problemă pe care o am, totuși, este cu urechile mele”, a început vedeta Top Gear, adăugând că se luptă de mulți ani.

„Acest lucru durează de 12 ani și, fiind un tip tolerant, am făcut față. Dar mi s-a spus, după cel mai recent control medical, că pierderea auzului îmi va dubla șansele de a mă îmbolnăvi de demență”, a spus el.

Jeremy a continuat spunând că riscul său de demență este mai mare, deoarece creierul său lucrează mai mult decât majoritatea pentru a descifra sunetele.

Explicând ce i-a spus medicul său, Jeremy a relatat: „Creierul meu este nevoit să folosească o cantitate uriașă de putere de calcul încercând să completeze bucățile de vorbire pe care nu a putut să le audă.”

De fapt, potrivit NHS, citat de hellomagazine, dacă aveți o pierdere moderată a auzului, riscul de demență se triplează. Cu o pierdere severă de auz netratată, aveți de cinci ori mai multe șanse de a dezvolta demență.

Despre modul în care abordează problema auzului și, ca urmare, își reduce riscul de a dezvolta demență, Jeremy a spus: „Voi folosi aparate auditive. Sunt foarte elegante și extrem de inteligente.”

Expertul în automobile a lucrat din greu și la sănătatea sa fizică, anunțând în mai 2022 că a apelat la ajutorul unui antrenor personal.

„Niciuna dintre cămășile din garderoba mea nu-mi mai vine bine, abia îmi pot lega șireturile”, a scris el la acea vreme. Mereu glumeț, el a adăugat: „Am ieșit la plimbare în fiecare zi, dar, deși unele dintre ele au o lungime de 11 sau 12 km, nu sunt sigur că fac prea mult bine”, a spus Jeremy.

Will a decis chiar să își aranjeze pantofii cu șosete, iar Ryan a glumit: „Este spectaculos. Șosetele, chiar aduc întregul look împreună”.

Să sperăm că aparatele auditive ale lui Jeremy îl vor ajuta să revină la o calitate mai bună a vieții.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu