FILME

Warner va recrea imaginea lui Edith Piaf cu ajutorul unei rețele neuronale pentru un film documentar

Compus de Redacția STAR

Warner Music, în parteneriat cu familia lui Edith Piaf, prezintă un nou proiect – un film biografic despre legendara cântăreață franceză. Partea grandioasă a acestei inițiative va consta în utilizarea unei tehnologii avansate de inteligență artificială pentru a recrea vocea și imaginea însăși a lui Piaf.

În comunicatul oficial se menționează că filmul nu va fi doar o retrospectivă a vieții și carierei acestei artiste emblematice, ci și o poveste despre influența ei asupra culturii franceze și a luptei pentru drepturile femeilor.

Întregul proces de realizare a filmului se află sub responsabilitatea Warner Music și Seriously Happy Studios.

Vocea misterioasă și incitantă a lui Edith Piaf va fi rezultatul unei procesări extinse a sute de înregistrări ale acesteia, cu ajutorul unor rețele neuronale avansate.

Scopul proiectului nu este doar de a reînvia imaginea cântăreței, ci și de a spori autenticitatea și impactul emoțional al poveștii sale.

Filmul promite să ofere publicului șansa de a asculta cele mai faimoase compoziții ale lui Piaf, printre care „La Vie en rose”, „Non, je ne regrette rien” și de a se cufunda în viața artistei, din anii 1920 până la dispariția ei în 1963. Parisul și New York-ul, unde a trăit, vor face parte integrantă din film. Scenariul, elaborat de Julie Weil și Gilles Marliac, promite să dezvăluie noi date despre cântăreață.

Dar cel mai surprinzător dintre toate: Edith Piaf își va spune povestea în propriile cuvinte în film. Noul proiect de 90 de minute promite să facă lumină asupra multor fapte și evenimente nerecunoscute, inclusiv cele văzute în „Viața în roz”, pentru care Marion Cotillard a primit un Oscar, scrie filmix.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu