LIFESTYLE

ȘASE remedii naturale pentru a opri căderea părului. Tot ce trebuie să știi

Compus de Redacția STAR

Părul a fost numit „coroana și gloria” unei persoane, așa că atunci când o persoană începe să-și piardă părul, poate fi stresant și derutant. Cauzele căderii părului sunt foarte variate, potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie, de la vârstă și o dietă proastă, până la pierderea semnificativă în greutate, deficiență cronică de fier, tulburări tiroidiene, nașterea și multe altele.

În Statele Unite, cel mai frecvent tip de cădere al părului, alopecia androgenetică, este ereditară și afectează peste 50 de milioane de bărbați și 30 de milioane de femei, potrivit National Institutes of Health, scrie goodmorningamerica.

Având în vedere că pierderea părului este atât de frecventă, piața poate părea aglomerată cu produse care promit să ajute. Totuși, primul pas în tratarea căderii părului este să lucrați cu un furnizor de servicii medicale pentru a identifica cauza, potrivit Dr. Jennifer Ashton, corespondent medical șef ABC News și obstetrician și ginecolog certificat.

Ce trebuie să știi înainte de a încerca un remediu natural? Ashton menționează că remediile naturale sunt soluții topice, ceea ce înseamnă că trebuie aplicate pe piele și pe scalp, și nu ingerate. Deoarece aplicarea remediilor ar putea provoca potențial iritații ale scalpului, Ashton sugerează testarea soluției pe o mică porțiune de piele timp de o zi sau două și observarea rezultatelor înainte de a o aplica pe scalp.

De asemenea, ea spune că fiecare remediu de mai jos este unul care ar trebui folosit o dată la două nopți sau la două-trei zile, nu zilnic. De asemenea, este nevoie de răbdare, deoarece ar putea dura între trei și șase luni pentru a vedea rezultate.

Uleiul de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos a fost demonstrat în cercetări că poate ajuta la prevenirea căderii părului. Deși este mai mult o opțiune preventivă decât un remediu pentru regenerarea părului, Ashton a spus că uleiul de cocos – care vine atât în formă lichidă, cât și solidă – este o opțiune cu risc scăzut pe care o adoră.

Ulei de rozmarin

Cel puțin un studiu a constatat că uleiul de rozmarin este la fel de eficient ca și minoxidilul, un medicament fără prescripție medicală pentru creșterea părului – vândut în mod obișnuit sub denumirea comercială Rogaine – în promovarea creșterii părului. Uleiul, care este extras din planta de rozmarin, poate fi aplicat direct și masat pe scalp, potrivit lui Ashton.

Ulei de mentă

S-a demonstrat că uleiul de mentă stimulează creșterea părului în studiile efectuate pe animale, acționând pentru a crește fluxul sanguin către scalp.

„Uleiul de mentă vasodilatază”, a spus Ashton. „Asta înseamnă că ia vasele de sânge și le face mai mari. Atunci când faci un tub mai mare și vorbim despre un vas de sânge, asta crește fluxul sanguin. Mentolul, eucaliptul, menta pot face absolut acest lucru.”

Ashton a spus că uleiul de mentă trebuie diluat cu un alt ulei, după care poate fi aplicat și masat direct în scalp.

Ginseng roșu

Ginsengul roșu este un remediu pe bază de plante foarte utilizat, care s-a dovedit, de asemenea, în cadrul unor studii, că îmbunătățește creșterea părului la șoareci.

„Există o oarecare îmbunătățire în ceea ce privește îngroșarea [părului], în tranziția foliculului de păr de la faza de repaus la faza mai activă”, a spus Ashton despre utilizarea ginsengului roșu. „Din nou, un risc destul de scăzut și poate avea unele beneficii”.

Suc de ceapă

Sucul de ceapă s-a dovedit în studii, de asemenea, că promovează creșterea părului la oameni. Se spune că funcționează datorită conținutului său de sulf, despre care se spune că ajută la întărirea părului, la reducerea inflamațiilor și la hidratarea scalpului. Sucul de ceapă poate fi frecat direct pe scalp.

Masajul scalpului

Studiile arată că simpla masare a scalpului poate ajuta la creșterea grosimii părului. Tehnica funcționează ajutând la stimularea fluxului sanguin la nivelul scalpului, spune Ashton.

„Există o mulțime de instrumente diferite”, a spus Ashton despre opțiunile de masaj pentru scalp. „Sunt ieftine. Le puteți comanda online sau le puteți găsi în unele farmacii.”

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu