STARNEWS

Charlize Theron, mărturisiri dureroase despre mama ei care i-a împușcat mortal tatăl. „A fost o situație disperată”

Compus de Redacția STAR

Charlize Theron încă se confruntă cu o „traumă” din noaptea în care mama ei, Gerda Maritz, l-a împușcat și ucis pe tatăl actriței, Charles Theron. Într-un nou interviu acordat revistei Town & Country, actrița a împărtășit faptul că momentul tulburător a determinat-o să se angajeze în combaterea violenței împotriva femeilor.

Actrița este una dintre cele mai apreciate vedete de film din lume. Recent, ea a vorbit despre cea mai traumatizantă noapte din viața ei, care a lăsat o amprentă profundă, afectând-o și în viața adultă. Charlize Theron a povestit cum mama ei l-a împușcat mortal pe tatăl său pentru a se apăra.

„Aș spune următorul lucru: Este o corelație simplă de făcut. Dar cred că este mult mai complicat decât să ai doar o noapte traumatizantă în viața ta. Cu sau fără asta, violența bazată pe gen este atât de prezentă în Africa de Sud și la nivel global. Este greu să nu fii conștient de aceste lucruri doar prin simplul fapt că ești femeie”, a spus ea. 

În iunie 1991, tatăl vedetei, Charles, aflându-se sub influența alcoolului, a amenințat-o pe tânăra de 15 ani de atunci și pe mama ei. Theron a oferit mai multe detalii terifiante despre acea noapte, susținând că ea și mama ei încercau să se apere de furia tatălui actriței. Acesta se afla în stare de ebrietate când a adus acasă o armă și a început să tragă în ușa pe care cele două o țineau.

„Tatăl meu era atât de beat încât nu ar fi trebuit să fie în stare să meargă atunci când a intrat în casă cu o armă. Eu și mama mea eram în dormitorul meu, sprijinindu-ne de ușă, pentru că el încerca să o împingă. Așa că amândouă ne sprijineam de ușă din interior pentru ca el să nu poată trece prin ea. A făcut un pas înapoi și a tras prin ușă de trei ori. Niciun glonț nu ne-a atins, ceea ce este un miracol.”, a declarat ea în decembrie 2019, scrie elle.ro.

Pentru ca Gerda Maritz să se salveze pe ea și pe fiica ei, și-a împușcat soțul, omorându-l. Întrucât moartea lui a fost în legitimă apărare, mama lui Charlize nu a fost acuzată. Câștigătoarea premiului Oscar a spus că tatăl ei era un „om foarte bolnav” și că a fost „alcoolic” toată viața ei.

„L-am cunoscut doar într-un singur fel și anume ca alcoolic”, a dezvăluit ea. „A fost o situație destul de disperată. Familia noastră era cam prinsă în ea. Iar imprevizibilitatea de zi cu zi a traiului cu un dependent este un lucru cu care rămâi și pe care îl ai întipărit în corp pentru tot restul vieții, mai mult decât un eveniment care s-a întâmplat într-o noapte”, a mai spus ea.

Împușcăturile i-au schimbat pentru totdeauna viața lui Charlize, iar acum face eforturi pentru a sensibiliza populația cu privire la violența de gen. În cadrul fundației sale, Charlize Theron Africa Outreach Project, actrița a contribuit la lansarea inițiativei #TogetherForHer pentru a ajuta la combaterea violenței în întreaga lume și în Africa de Sud.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu