Cincisprezece săli ale unui bloc operator din cadrul Institutului de Medicină Urgentă au fost dotate cu echipamente de ultimă generație. Potrivit managerilor instituției, tehnica modernă va ajuta medicii să intervină mai prompt, iar tratamentul va fi mai eficient. Reconstrucția și dotarea blocului operator au costat peste 177 de milioane de lei, iar o parte din bani au fost oferiți de Guvernul Japoniei.
,,Echipele noastre medicale dedicate și profesioniste vor avea la dispoziție cele mai bune tehnologii și condiții pentru a oferi tratamente de ultima oră, în siguranță că rezultatele vor fi cele mai bune. Valoarea acestui proiect este de aproximativ de 200 de milioane de lei”, a spus Diana Manea, directoarea Institutului de Medicină Urgentă.
Ministra sănătății, Ala Nemerenco, a ținut să precizeze că Institutul de Medicină Urgență din Capitală este una dintre instituțiile medicale unde se tratează cei mai mulți și mai gravi pacienți, iar utilajul performant le va ușura munca medicilor.
,,Pentru prima dată în țara noastră avem un bloc operator atât de complex, deci conține tocmai 15 săli de operație chirurgicale și este integrat împreună cu departamentele de anestezie, terapie intensivă, imagistică, fapt care permite ca să fie monitorizați continuu pacienții și să fie vizualizați informația și dinamica proceselor clinice”.
VO: Utilajul medical a fost instalat cu ajutorul Guvernului Japoniei.
,,Am auzit și observat că echipamentele medicale și condițiile de muncă s-au îmbunătățit considerabil în ultimii ani”, a spus Yamada Yoichiro, ambasadorul Japoniei la Chișinău.
Reconstrucția și dotarea blocului operator din cadrul IMU au costat peste 177 de milioane de lei, sumă oferită din bugetul de stat și de către Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională.
Lasă un comentariu