FILME

Documentarul despre războiul din Ucraina „A Picture to Remember” va deschide Festivalul de documentare de la Amsterdam

Compus de Redacția STAR

Documentarul despre războiul din Ucraina „A Picture to Remember”, realizat de regizoarea Olga Chernykh, va deschide Festivalul Internațional de Film Documentar de la Amsterdam, a fost anunțat miercuri. În timp ce IDFA și-a dezvăluit programul complet, directorul artistic Orwa Nyrabia a ales filmul lui Chernykh despre trei generații de femei – regizoarea, mama și bunica ei – care se confruntă cu războiul actual și istoria violentă a Ucrainei, pentru a reflecta rolul filmului de non-ficțiune în răspunsul la afacerile globale devastatoare.

„Regizoarea nu se ferește să încerce să construiască o lume cinematografică cu elemente fragile. Curajul și originalitatea abordării filmului deschid spre o viziune mult mai largă asupra lumii. Asta este ceea ce plasează filme precum A Picture to Remember în inima IDFA”, a declarat Nyrabia într-o declarație despre premiera mondială din prima seară, citat de hollywoodreporter.com.

IDFA a dezvăluit, de asemenea, lista principalelor competiții pentru cea de-a 36-a ediție, care va avea loc la Amsterdam, în perioada 8-19 noiembrie și care include competițiile Envision și Internaționale, ceea ce va aduce festivalul din acest an la aproximativ 250 de titluri.

Printre cele mai recente adăugiri în program se numără 1489 de Shoghakat Vardanyan, care are ca subiect conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan, Danger Zone de Vita Maria Drygas, despre excursii de conflict în puncte fierbinți ale lumii precum Afganistan și Siria, Limitation de Elene Asatiani și Soso Dumbadze, despre războiul hibrid al Rusiei împotriva Ucrainei din Crimeea și Selling a Colonial War de In-Soo Radstake, un film care reexaminează modul în care liderii olandezi au condus și explicat de-a lungul istoriei războaiele coloniale, inclusiv în Indonezia.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu