NOUTĂȚI

Igor Grosu admite că vor urma remanieri guvernamentale după dublul scrutin din data de 20 octombrie 

Compus de Redacția STAR

Igor Grosu, președintele Parlamentului și liderul PAS, admite că ar putea urma remanieri guvernamentale după dublul scrutin din data de 20 octombrie, inclusiv referendumul pro-UE care a trecut la o diferență de câteva mii de voturi. Rezultatele nu au fost influențate doar de schemele de corupere ale alegătorilor realizate de Kremlin, prin intermediul lui Ilan Șor, dar și de modul în care guvernează Partidul Acțiune și Solidaritate, și mai ales de felul în care se realizează reforma justiției, susține Igor Grosu.

,,Orice guvernare erodează, orice decizie, reformă, pornire implică riscuri. Numai acel care nu face nimic nu greșește, dar eu cred că și acela greșește pentru că nu face nimic. Cea mai complicată reformă, da este reforma Justiției. Aici se explică și încetinirea sau viteza în multe cazuri se investighează, se acționează”.

Igor Grosu a menționat că guvernarea urmează să facă schimbări, inclusiv în ceea ce privește resursele umane, dar acestea vor fi realizate după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, subliniază Igor Grosu.

,,O să facem la rece și la capitolul schimbări de abordări, și la capitolul de resursă umană, hai să zic așa pe oamenii nu poți să-i învinuiești pentru că nu este vorba de problema de integritate. Sunt oameni buni în anumite condiții care pot sau nu pot face față unei presiuni. Oameni pentru timp de pace, convențional, pace în care liniște sunt buni analiști, strategi sunt buni în politici publice. Sunt oameni buni în perioadă de criză, un fel de manageri de criză care acționează repede și hotărât’’.

Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va avea loc în data de 3 noiembrie. În cadrul acestuia se vor confrunta Maia Sandu, care a acumulat în primul tur 42,49% din sufragii și Alexandr Stoianoglo, care a obținut 25,95 la sută dintre voturi, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu