NOUTĂȚI

Femeia din Căușeni, care acum o lună și-a omorât copilul de cinci ani și a încercat să se sinucidă, a murit în spital

Compus de Redacția STAR

Femeia din Căușeni, care acum o lună și-a omorât băiatul de cinci ani și a încercat să se sinucidă, a murit la spitalul de psihiatrie din Chișinău, unde urma să fie evaluată psihiatric. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, cauza morții ar fi o patologie cardiovasculară acută.

,,Primea tratament și pentru problemele psihice și pentru acele patologii cronice care au fost depistate pe parcursul investigării internării în cadrul spitalului de psihiatrie, însă aceasta nu exclude niciodată apariția unor faze acute a bolilor care ar putea inclusiv duce la decese subite’’.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat anterior că mama micuțului decedat s-a confruntat cu mai multe traume în ultimii ani, inclusiv pierderea unui alt copil și a soțului. Potrivit Alei Nemerenco, femeia suferea de o tulburare delirantă cu trăsături schizofrenice. Ea a fost vizitată de asistentul social din localitate cu doar două zile înainte de a comite crima. Femeia mai are o fiică de 11 ani. Întrebat de jurnaliști ce soartă va avea fetița și cine va avea grijă de ea, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a evitat să comenteze cazul, referindu-se la procedura aplicată tuturor copiilor din țară aflați în dificultate.

,,Noi avem proceduri foarte clare. Copiii sunt plasați în plasament de urgență, după care vom identifica în rândul familiei extinse pe cineva care vrea să preia responsabilitatea, dacă nu avem asistenți parentali profesioniști’’.

Femeia acuzată că și-ar fi ucis fiul de cinci ani cu un cuțit de bucătărie a decedat pe 15 octombrie. Pe corpul ei nu au fost găsite semne de moarte violentă, precizează procuratura generală. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu