NOUTĂȚI

În ciuda atacului Kremlinului asupra democrației moldovenești, democrația noastră a rezistat, spune Popșoi

Compus de Redacția STAR

În ciuda atacului Kremlinului asupra democrației moldovenești, Moldova a rezistat și a arătat lumii întregi ce voință are poporul. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, în cadrul unui interviu pentru televiziunea americană CNN. Totuși, oficialul a precizat că situația de securitate va continua să fie complicată.

„Votul a fost într-adevăr strâns, dar a fost, în cele din urmă, o sărbătoare a democrației. Oamenii din Moldova au vorbit, iar, în ciuda asaltului continuu al Kremlinului asupra democrației noastre, am rezistat. Acest rezultat arată lumii voința poporului. Situația de securitate rămâne complexă, dar instituțiile noastre devin mai capabile să apere Moldova. Acest lucru reflectă reziliența țării și a cetățenilor noștri, pentru care suntem recunoscători, la fel ca și pentru sprijinul partenerilor internaționali.”


La întrebarea din ce cauză rezultatele scrutinelor au fost sub așteptări, Popșoi a declarat că acestea au fost influențate în mare parte de o campanie agresivă, în cadrul căreia au fost aduși bani iliciți în țară pentru a mitui alegătorii.

„Avem un oligarh fugar, fugar de justiția moldovenească și care face jocul Kremlinului. Cinisimul este că după ce a făcut moldovenii mai săraci în urma fraudei de un miliard de dolari și a altor escrocherii, acesta exploatează acum tocmai sărăcia pe care au creat-o pentru a nu permite Moldovei să meargă înainte. Dar moldovenii nu se vor mai lăsa întorși înapoi. Am suportat asta timp de 30 de ani și acum ne îndreptăm spre viitor—către familia națiunilor europene.”

Marți, șeful diplomației americane Antony Blinken, a emis un comunicat, în care avertizează asupra faptului că Rusia va încerca din nou să împiedice cetățenii Republicii Moldova să își exercite dreptul suveran de a-și alege președintele în al doilea tur al alegerilor prezidențiale. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu