NOUTĂȚI

Premierul indian Narendra Modi îl sfidează pe prietenul său președintele rus Vladimir Putin la el acasă și cere ca războiul din Ucraina să fie soluționat rapid

Compus de Redacția STAR

Premierul indian Narendra Modi îl sfidează pe prietenul său, președintele rus Vladimir Putin, chiar la el acasă și cere ca războiul din Ucraina să fie încheiat rapid, pe cale pașnică. Marți, în timpul întâlnirii bilaterale dintre cei doi oficiali, în marja summit-ului de trei zile BRICS, desfășurat până joi în Rusia, premierul Indiei a exprimat disponibilitatea de a contribui în orice mod posibil pentru a atinge acest obiectiv.

„Referitor la conflictul îndelungat al Rusiei cu Ucraina, așa cum am spus și anterior, considerăm că problema trebuie să se rezolve pe cale pașnică. Susținem ferm stabilirea cât mai rapidă a păcii și stabilității. Toate eforturile noastre sunt dedicate umanității”, a spus Modi.

Vladimir Putin a salutat, la rândul său, „parteneriatul strategic” dintre cele două ţări, dar nu a răspuns declarațiilor premierului Indian.

India a mers pe o linie diplomatică delicată de la izbucnirea războiului la scară largă în Ucraina, angajându-se să ofere sprijin umanitar pentru Kiev, dar a ezitat în același timp să condamne explicit invazia ilegală a Rusiei. Într-o vizită oficială la Kiev, Modi a declarat în august că India susține integritatea teritorială a Ucrainei și este gata să joace un rol activ pentru a pune capăt războiului declanșat de Rusia. Vizita liderului indian în Ucraina a atras atenția întregii lumii, întrucât a avut loc la o lună și jumătate, după ce oficialul indian s-a îmbrățișat cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu