NOUTĂȚI

O femeie de 44 de ani și un copil de 9 ani au murit după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Compus de Redacția STAR

O femeie în vârstă de 44 de ani și copil ei de 9 ani au murit după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Tragedia s-a produs în dimineața zilei de 21 octombrie, în satul Japca, raionul Florești. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri, care au găsit corpurile neînsuflețite ale celor doi. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, decesul ar fi survenit din cauza sobei defecte.

,,Cetățenii sunt rugați să verifice cu atenție sobele înainte de a le folosi, asigurându-se că canalele de ventilare sunt deschise și neobturate, în vederea evitării intoxicării cu monoxid de carbon. De asemenea, pentru prevenirea cazurilor de intoxicație și a incendiilor în locuințe, persoanele sunt rugate să îndepărteze materialele combustibile din apropierea sobei, iar pe timp de noapte focul să fie neapărat stins. Mai mult, este indicată folosirea doar a materialului combustibil pentru care a fost destinată soba, iar aprinderea focului prin stropirea cu benzină, petrol sau alte lichide ușor inflamabile este strict interzis’’, a spus Liliana Puscasu, purtător de cuvânt al IGSU.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului au fost înregistrate 62 de cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon, soldate cu decesul a 7 persoane. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu