NOUTĂȚI

Harvey Weinstein, diagnosticat cu cancer cu câteva săptămâni înainte de rejudecarea sa fiind acuzat de viol și agresiune sexuală

Compus de Carolina Digori

Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer. Producătorul de film căzut în dizgrație, în vârstă de 72 de ani, se luptă cu leucemia mieloidă cronică din spatele gratiilor de la închisoarea Rikers Island din New York, înainte de data programată pentru începerea rejudecării sale, 12 noiembrie, potrivit unor surse NBC News.

Luna viitoare, Weinstein urmează să apară în fața procurorilor din Manhattan, care încearcă să combine noile și vechile acuzații de viol și agresiune sexuală pentru un caz actualizat împotriva deținutului.

Potrivit informațiilor privilegiate ale OKmagazine, Weinstein este tratat la închisoare pentru leucemie mieloidă cronică – care, conform Institutului Național de Cancer, este un „tip de cancer în care măduva osoasă produce un număr mare de celule sanguine anormale”.

Craig Rothfeld, reprezentantul legal pentru asistență medicală al criminalului condamnat, a emis o declarație în urma dezvăluirii cancerului lui Weinstein, declarând: „Din respect pentru viața privată a domnului Weinstein, nu vom oferi niciun alt comentariu”.

Diagnosticul de cancer al lui Weinstein este cel mai recent necaz de sănătate cu care s-a confruntat producătorul de film decăzut în ultimii ani.

Chiar luna trecută, infractorul condamnat, ale cărui presupuse acțiuni au feudat mișcarea #MeToo de la Hollywood, a suferit o intervenție chirurgicală cardiacă de urgență după ce o abundență de fluide au fost găsite în plămâni și inimă.

În iulie, Weinstein a fost spitalizat pentru COVID-19 și dublă pneumonie.

În timp ce Weinstein se luptă cu o multitudine de probleme medicale, acesta urmează, de asemenea, să apară în fața instanței pentru un nou proces – procurorii preluând acuzațiile sale inițiale din 2020 de viol de gradul al treilea și act sexual criminal și combătându-le cu o nouă acuzație penală.

Acuzațiile din 2020 au fost anulate în luna aprilie a acestui an, după ce instanța a decis că judecătorul inițial a permis o mărturie cu privire la acuzații care erau în afara acuzațiilor prezentate împotriva lui Weinstein, determinând instanța să decidă că mărturia a adus prejudicii, deoarece nu a servit niciun scop material.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu