NOUTĂȚI

Mai mulți pacienți cu infecții respiratorii. Timp de o săptămână, numărul bolnavilor cu infecții a crescut cu 50% față de săptămâna trecută

Compus de Redacția STAR

Tot mai mulți copii cu infecții respiratorii acute ajung la medic. Timp de o săptămână numărul de îmbolnăviri a crescut cu 50 la sută față de săptămâna trecută. Potrivit  Direcției Generale de Asistență Medicală și Socială, în spitalele municipale au fost internați 102 copii. Totodată, se înregistrează o descreștere a numărului de persoane infectate cu Sars-Cov2.

Potrivit vicedirectorului medical al Spitalului Clinic Municipal de Copii nr. 1, Liuba Neamțu, numărul de copii internați este caracteristic sezonului.

,,Un surplus la moment la noi în instituție nu este. Avem pacienți cu infecții respiratorii traheite, bronhiolite,  diferite forme de diferite gravitate de la la o lună până la 3 ani’’.

Specialiștii în sănătate recomandă populației, în special persoanelor cu boli cronice, să se vaccineze împotriva virusului gripal și împotriva COVID-19.

,,Îndemn populația în special cei din zonele de risc cei cu patologii să se adreseze la medicul de familie pentru a fi vaccinați împotriva gripei sezoniere și împotriva infecției covid 19. În ceea ce privește infecția cu Covid 19 suntem într-un trend descrescător ne străduim să menținem situația epidemiologică sub control iar la necesitate vom conecta toate mecanismele necesare pentru a continua și de a crea confort cetățenilor și locuitorilor municipiului Chișinău’’.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în perioada 7-13 octombrie  au fost înregistrate 3916 cazuri de infecții ale căilor respiratorii, dintre care 62 la sută în rândul copiilor.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu