NOUTĂȚI

O sută 33 de grădinițe, nouă școli și 11 instituții medicale din Capitală s-au conectat la agent termic

Compus de Redacția STAR

O sută 33 de grădinițe, nouă școli, 11 instituții medicale și două blocuri de locuințe din Capitală au fost conectate la agent termic. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Generale Locativ-Comunală și Amenajare, Ion Burdiumov, în cadrul ședinței de luni a serviciilor operative ale Primăriei.

,,Blocurile locative la solicitarea locatarilor, gestionarul de bloc locativ se adresează către furnizorul de agent termic și conectează, reglează agentul termic astfel ca să nu fie nici abuz, nici ca să sufere locatarii să fie frig sau foarte cald”.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, marea majoritate a grădinițelor din Capitală beneficiază de căldură. În suburbiile municipiului Chișinău, din cele 27 de instituții preșcolare, doar 12 sunt conectate la agent termic.

,,Pe această cale vreau să-i rog să se conecteze la agentul termic instituțiile din subordinea lor, ținând cont de faptul că temperaturile de afară au făcut ca și în grupele în care sunt copii să fie destul de răcoare”.

Sezonul de încălzire a început în data de 17 octombrie în municipiul Chișinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Capitalei, Irina Gutnic.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu