FILME

Al Pacino despre motivele pentru care a apărut în „Nașul 3”. „Aveam nevoie de bani”

Celebrul actor hollywoodian Al Pacino, cunoscut pentru rolul lui Michael Corleone din „Nașul”, a vorbit deschis în noile sale memorii despre motivul pentru care a acceptat să joace în cea de-a treia parte a saga cult a lui Francis Ford Coppola. Potrivit acestuia, problemele financiare l-au forțat să revină într-un rol pe care inițial a ezitat să îl refuze.

Actorul în vârstă de 84 de ani a recunoscut că, în momentul în care se discuta despre „The Godfather 3”, se afla într-o situație financiară dificilă. Pacino a precizat că trecuseră 16 ani între al doilea și al treilea film și a pus mult timp la îndoială necesitatea unei continuări. Cu toate acestea, situația sa financiară și falimentul regizorului Francis Ford Coppola au jucat un rol crucial. „Amândoi eram faliți”, scrie Al Pacino. „Aveam nevoie de pâinea noastră cea de toate zilele”.

Deși „Nașul 3” a primit recenzii pozitive din partea criticilor și are un rating de 66% pe Rotten Tomatoes, Pacino crede că filmul nu a reușit să satisfacă așteptările publicului. În opinia sa, publicul a vrut să îl vadă pe vechiul Michael Corleone – un lider mafiot nemilos și calculat, nu un erou care își caută iertarea pentru păcatele sale. „L-au vrut pe Nașul, nu un om consumat de mântuire”, a împărtășit el.

Al Pacino a mai recunoscut că situația sa financiară a continuat să se deterioreze după vârsta de 70 de ani. Din această cauză, el a fost nevoit să accepte roluri de care acum abia își mai amintește. A fost o perioadă grea pentru actor, care anterior era considerat una dintre cele mai influente și respectate figuri de la Hollywood.

În ciuda recenziilor contradictorii, filmul a încasat 136 de milioane de dolari la box office, cu un buget de 50 de milioane de dolari. Deși acest rezultat este semnificativ inferior părților anterioare ale francizei, filmul a obținut totuși profit și a cimentat statutul de cult al saga.

Povestea lui Pacino despre implicarea sa în film evidențiază realitățile de la Hollywood, unde chiar și marii actori se pot confrunta cu dificultăți financiare și pot lua decizii bazate mai degrabă pe necesitate decât pe dorință, scrie filmix.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu