NOUTĂȚI

Majoritatea lituanienilor consideră că aderarea la UE este una dintre cele mai bune decizii, afirmă ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Tadas Valionis

Compus de Redacția STAR

La peste două decenii de la obținerea statutului de membră a UE, Lituania este mai liberă, mai sigură și mai prosperă decât oricând, iar majoritatea cetățenilor țării consideră că aderarea la UE este una dintre cele mai bune decizii din istoria țării lor, subliniază ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Tadas Valionis.

,,Astăzi, Lituania este mai liberă, mai sigură și mai prosperă decât oricând. Este tulburător să ne imaginăm cum am trăi și cum ne-am simți în fața războiului din Ucraina fără apartenența la UE și fără umbrela de securitate a NATO’’.

Diplomatul lituanian a evidențiat faptul că pentru țări mici, precum Lituania, UE nu înseamnă doar sprijin.

,,În primul rând, aceasta reprezintă standarde și reguli comune, mai multă libertate și dreptate și cel mai important oportunități pentru oamenii noștri. Pentru țări mai mici, precum Lituania și Moldova, UE oferă un mediu excelent pentru creștere și prosperitate. Putem implementa rapid reforme, ne putem moderniza și ține pasul cu o lume în continuă schimbare. În același timp avem acces la întreaga piața europeană, la resurse și la expertiză”.

Ambasadorul a vorbit și despre beneficiile pe care le vor simți moldovenii după aderarea la UE.

,,După aderarea la UE, Moldova își va lua destinul în propriile mâini. Totuși, atât țara, cât și cetățenii săi vor avea mai multe instrumente și oportunități pentru a-și îmbunătăți viața’’.
Statul baltic este membru al Uniunii Europene din 2004. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu