NOUTĂȚI

Beneficiile aderării la UE. Nicu Popescu, ”doar un cadru al democrației poate asigura în continuare menținerea păcii, calmului și stabilității”

Compus de Redacția STAR

Locuri de muncă, salarii decente, stabilitate, pace și siguranță sunt printre beneficiile aderării la marea familie europeană. Despre asta au vorbit membrii inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa”, într-o conferință de presă.

,,Doar un cadru al democrației, un cadru al libertății poate asigură și în continuare menținerea păcii, calmului, stabilității, respectului reciproc între absolut toți cetățenii noștri și este o realizare pe care trebuie cu toții să o respectăm și să o păstrăm în continuare. Doar Europa ne poate asigura aceste condiții’’,  a spus Nicu Popescu, membru al Consiliului European pentru Afaceri Externe.

Nicu Popescu a mai spus că, în ultima perioadă, există tot mai multe tentative de a diviza societatea prin dezinformare și minciuni lansate în spațiul public. El i-a îndemnat pe cetățeni să se informeze din surse veridice. La rândul său, antreprenoarea Maria Macari a remarcat că, datorită sprijinului oferit de Uniunea Europeană, tot mai mulți moldoveni au avut oportunitatea de a-și dezvolta și extinde afacerile, atât în țară, cât și peste hotare.

,,Vrem să fim mai mulți acolo, să avem mai multe deschideri pe piețele europene, să beneficiem de mai multe suporturi, fiindcă UE ne oferă aceste șanse. Trebuie să muncim, fiecare la locul lui de muncă, că ești tu antreprenor, ești tu cetățean de rând fiecare trebuie să aibă o mică contribuție’’.

Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” reunește personalități din diverse domenii, precum relații internaționale, antreprenoriat, cultură, artă și sport. Grupul își propune să promoveze integrarea europeană a Republicii Moldova și să ofere informații corecte despre avantajele aderării la Uniunea Europeană. Peste 700 de voluntari au participat la ultima campanie de informare, desfășurată de „Cetățeni pentru Europa” în mai mult de o sută de localități din țară. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu