NOUTĂȚI

Țara noastră a semnat un acord care va permite angajaților instituțiilor publice din țara noastră să participe la programe internaționale

Compus de Redacția STAR

Administrația publică locală urmează să fie modernizată. Republica Moldova a semnat un acord care va permite angajaților instituțiilor publice din țara noastră să participe la programe internaționale, precum NEPT, adică Experți Naționali în Formare Profesională, dar și SNE, Experți Naționali Detașați.

Acordul a fost semnat de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, și comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn. Oficialul de la Chișinău a menționat că Republica Moldova este prima țară aflată în proces de negociere privind aderarea la UE care beneficiază de programele NEPT și SNE, care ,,ne vor ajuta să construim instituții eficiente, cu funcționari publici mai bine pregătiți în a-și aduce contribuția la agenda europeană a țării noastre”.

,,Detașările se organizează de două ori pe an și au o durată de la trei la cinci luni. În cadrul acestora, funcționarii publici au posibilitatea de a cunoaște din prima sursă metodele de lucru și politicile Comisiei Europene, de a pune în practică cunoștințele și experiența lor profesională, dar și de a munci zilnic într-un mediu vibrant și competitiv”, a menționat pe pagina sa de Facebook, Cristina Gherasimov, care este și negociatorul-șef al țării noastre cu UE. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu