NOUTĂȚI

Ungaria, care a aderat la Uniunea Europeană în 2004, a parcurs un drum lung și plin de sacrificii până a ajunge în UE

Compus de Redacția STAR

Drumul Ungariei până la Uniunea Europeană a fost lung și plin de sacrificii pentru întreaga societate, dar s-a meritat pe deplin. Iar cei mai avantajați sunt oamenii de rând, de oarece calitatea vieții s-a îmbunătățit considerabil, susține ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó.

,,Ungaria este membră cu drepturi depline a Uniunii Europene de mai bine de 20 de ani. A fost un drum lung până la integrare, timp în care guvernele ungare au avut de îndeplinit numeroase sarcini pentru a satisface cerințele stricte ale aderării. Poporul ungar a fost nevoit să facă, de asemenea, multe sacrificii, dar a meritat’’.

Ca urmare a aderării la Uniunea Europeană, economia și investițiile au crescut treptat, au fost create locuri noi de muncă, iar nivelul de trai al populației s-a îmbunătățit.

,,În acești 20 de ani, Ungaria a cunoscut o mare dezvoltare și a devenit un membru respectat al familiei europene. Economia și fluxul de capital investițional au crescut treptat, au fost create noi locuri de muncă, iar nivelul de trai al populației s-a îmbunătățit’’.

În opinia diplomatului ungar, Uniunea Europeană trebuie să se extindă.

,,În acest semestru deținem Președinția Consiliului Uniunii Europene și, în această calitate, facem ce putem pentru a asigura progresul procesului de extindere. În cazul țării voastre, aceasta înseamnă că dacă veți continua eforturile de succes pentru a deveni stat membru, veți putea începe negocierile de aderare anul viitor care nu sunt deloc ușoare. Nu depinde de noi. Hai, Moldova”.

Ungaria a aderat la Uniunea Europeană în data de 1 mai 2004. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu