NOUTĂȚI

Produsul Intern Brut al României a crescut de zece ori din momentul deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană

Compus de Redacția STAR

Uniunea Europeană a investit în România peste 90 de miliarde de euro de la aderarea la UE și până acum, iar Produsul Intern Brut al țării a crescut de zece ori din momentul deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, susține ambasadorului român la Chișinău, Cristian Leon-Țurcanu.

,,Aderarea României la Uniunea Europeană a adus o dezvoltare fără precedent în istoria noastră. Din momentul deschiderii negocierilor de aderare în anul 2000 și până astăzi, Produsul Intern Brut al României a crescut de zece ori, iar fondurile europene accesate din 2007 și până în prezent au fost de peste 90 de miliarde de euro. Libera circulație, accesul la piața unica europeană și sprijinul oferit prin proiectele europene ne-au garantat un spațiu al prosperității și securității. Ne conectăm și ne reconectăm între noi, zi de zi, prin căi feroviare, poduri, străzi, rețele energetice noi și printr-o mobilitate tot mai mare a oamenilor și ideilor’’.

Diplomatul român afirmă că Republica Moldova care împărtășește aceleași valori cu toate cele 27 de state membre ale UE este acum redescoperită de ele.

,,Astăzi Republica Moldova este privită, redescoperită și admirată de țările europene cu care împărtășește aceleași valori și aspirații. Există încredere în parcursul vostru european și în faptul că veți avea curajul să vă asigurați destinul european. Împreună vom construi o Europă mai puternică și mai prosperă pentru toți oamenii”.

În luna iunie a acestui an, Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova în cadrul conferinței interguvernamentale desfășurate la Luxemburg, decizia fiind luată la puțin peste doi ani de la acordarea statutului de țară candidat pentru aderarea la UE. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu