NOUTĂȚI

Dorin Recean avertizează că tentativele de influențare a votului vor continua și în ziua scrutinelor

Compus de Redacția STAR

Moldovenii sunt așteptați în data de 20 octombrie la urne ca să voteze președintele țării, dar și în cadrul referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, scrutinele fiind cruciale în contextul în care pot să ne asigure un viitor alături de țările civilizate, dar nu să ne întoarcă în trecut, așa cum încearcă să ne ducă prin diverse metode grupările criminale, inclusiv cea a oligarhului fugar Ilan Șor, care răspândesc propagandă și mituiesc alegătorii, avertizează prim-ministrul Dorin Recean, subliniind că în ziua votului aceste acțiuni vor continua.

Într-o adresare în contextul exercițiilor electorale, premierul îndeamnă populația să nu cedeze în fața acestor atacuri asupra democrației și să își protejeze votul liber, subliniind angajamentul instituțiilor statului de a asigura un proces electoral corect.

,,Gruparea criminală plănuiește să sune sute de mii de oameni în ziua
votului pentru a-i speria, minți sau promite mită electorală. Încă o
dată, dragi cetățeni, nu cădeți în capcana unor ilegalități banditești’’.


Șeful Cabinetului de miniștri mai menționează că țara noastră se află într-un moment de răscruce.

,,Dar de voi, dragi cetățeni, depinde să opriți atacul asupra democrației.
Duminică voi faceți alegerea – ne întoarcem în trecut, singuri, fără
resurse pentru dezvoltare, vulnerabili în fața provocărilor sau mergem
în viitor, în familia țărilor civilizate, care ne ajută să ne modernizăm
țara și să trăim în pace, așa cum ne dorim’’.

Grupările criminale nu vor o ,,Moldovă puternică, independentă, unde poporul își decide soarta”, dar una pe care să o poată controla și fura în interesele lor de grup. Totodată, Dorin Recean a subliniat angajamentul instituțiilor statului cu privire la asigurarea unui proces electoral corect, dar și anihilarea tentativelor de destabilizare, dar și de influențare a votului, inclusiv prin mituirea alegătorilor.

,,Doar într-o lună, instituțiile statului au documentat 15 milioane de euro, 130 de mii de oameni plătiți pentru a-și vinde votul, pentru a crea haos și a
împiedica intrarea țării noastre în lumea civilizată, acolo unde este
pace și oamenii trăiesc în bună înțelegere și bunăstare’’.

Tot astăzi, structurile de drept au anunțat că oligarhul fugar Ilan Șor a organizat deplasarea a peste 300 de tineri în mai multe state, inclusiv Federația Rusă pentru a fi instruiți să destabilizeze situația în contextul celor două scrutine. Unii dintre ei au fost ghidați și de instructori care au conexiuni cu grupările de mercenari Wagner sau Ferma. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu